La coca és una massa cruixent i fina amb petits trossos de verdures, pebrots vermells rostits o bledes, com és el cas, es tracta una recepta tan senzilla com exquisida. Es tracta d’una massa de pa que no puja, elaborada amb oli d’oliva i farina. La seva textura és cruixent i suporta molt bé el pes i la humitat de les verdures que es col·loquen a sobre. Té una certa similitud amb la pizza i la focaccia, encara que els balears sempre defensaran amb orgull aquesta recepta, molt menys coneguda, però tant saborosa com nutritiva. Encara que la coca de pebrots vermells rostits és de les més tradicionals, existeixen moltes altres varietats com la de pebrots, la de ceba amb sobrassada o la de verdures, com aquesta que ens ocupa, elaborada a base de bledes que si es vol es pot cobrir amb rodanxes de tomàquet per sobre.

Ingredients:

  • 300 g de farina fluixa
  • 200 g de farina integral
  • 1 tasseta d’aigua
  • 1 tasseta d’oli d’oliva
  • Un manat de bledes
  • Un manat de ceba tendre
  • 6 grans d’all
  • Un manadet de julivert
  • Una cullerada de pebrera vermella
  • Sal
  • Oli
Imatge d'una coca de bledes / M.J.A
Imatge d’una coca de bledes / M.J.A

Preparació:

Barrejar l’oli i l’aigua tèbia i afegir-hi la farina. Amassar, fer una bola i deixar reposar en un recipient tapat amb un drap de cuina. Mentrestant, separar els tronxos de les bledes. Fer net les fulles, brunyir-les bé i tallar-les menudes. Tallar les cebes tendres. Pelar els alls i picar-los no massa menuts. Rentar el julivert i picar les fulles. Posar totes les verdures en un bol gran i afegir-hi oli, sal i pebre vermell. Estendre la massa sobre un motlle untat d’oli. Formar una vora doblant un poc la massa i farcir amb la mescla. Com a afegit també es poden posar olives o panses i pinyons. Coure una mitja hora a 180°.

Més notícies
La producció ecològica, que cada vegada té més bona acollida, ha de respondre a l'augment de la demanda/APAEMA
2025, any estratègic per millorar i enfortir la producció ecològica
Agricultura reuneix la Mesa de la producció agrària ecològica per llançar l'elaboració d'un pla del sector amb l'horitzó 2030
Joan Mayol va fer públic el balanç de la campanya d'enguany, bona en vendes però gens bona en producció/DO Oli de Mallorca
DO Oli de Mallorca reconeix un daltabaix de la producció del 78%
Per contra, enguany registra les millors dades de comercialització des de la creació de la denominació d’origen
La gala va tenir lloc enguany a Múrcia on es va fer un reconeixement als xefs que han fet accions solidàries amb els afectats per la DANA de València/EP
Mallorca perd una Estrella Michelin i no n’afegeix de noves, aquesta edició
Manté 11 de les 12 que tenia per la pèrdua de la distinció que tenia el restaurant del xef Adrián Quetglas de Palma
Els sommeliers sotmeten els vins a una prova sensorial per valorar les seves potencialitats/DO Binissalem
El tast de vins en rama de la DO Binissalem deixa bones sensacions
Els sommeliers que participaren en l'anàlisi sensorial els valoren com 'bons vins, de gran personalitat i singularitat'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa