La coca és una massa cruixent i fina amb petits trossos de verdures, pebrots vermells rostits o bledes, com és el cas, es tracta una recepta tan senzilla com exquisida. Es tracta d’una massa de pa que no puja, elaborada amb oli d’oliva i farina. La seva textura és cruixent i suporta molt bé el pes i la humitat de les verdures que es col·loquen a sobre. Té una certa similitud amb la pizza i la focaccia, encara que els balears sempre defensaran amb orgull aquesta recepta, molt menys coneguda, però tant saborosa com nutritiva. Encara que la coca de pebrots vermells rostits és de les més tradicionals, existeixen moltes altres varietats com la de pebrots, la de ceba amb sobrassada o la de verdures, com aquesta que ens ocupa, elaborada a base de bledes que si es vol es pot cobrir amb rodanxes de tomàquet per sobre.
Ingredients:
- 300 g de farina fluixa
- 200 g de farina integral
- 1 tasseta d’aigua
- 1 tasseta d’oli d’oliva
- Un manat de bledes
- Un manat de ceba tendre
- 6 grans d’all
- Un manadet de julivert
- Una cullerada de pebrera vermella
- Sal
- Oli

Preparació:
Barrejar l’oli i l’aigua tèbia i afegir-hi la farina. Amassar, fer una bola i deixar reposar en un recipient tapat amb un drap de cuina. Mentrestant, separar els tronxos de les bledes. Fer net les fulles, brunyir-les bé i tallar-les menudes. Tallar les cebes tendres. Pelar els alls i picar-los no massa menuts. Rentar el julivert i picar les fulles. Posar totes les verdures en un bol gran i afegir-hi oli, sal i pebre vermell. Estendre la massa sobre un motlle untat d’oli. Formar una vora doblant un poc la massa i farcir amb la mescla. Com a afegit també es poden posar olives o panses i pinyons. Coure una mitja hora a 180°.