El terme diabòlic va començar a usar-se en gastronomia a finals del segle XVIII per a referir-se a aquells plats que incloïen ingredients molt calents, picants, o que eren bullits o fregits. Els nord-americans se’n van apropiar al segle XIX com un terme per referir-se a aliments picants. Per a aquelles cultures que prefereixen mantenir allunyada la paraula diable en relació amb el menjar, solen anomenar-se ous amanits o ous farcits.
Els ous endimoniats són originaris del sud dels Estats Units, però nosaltres hi hem afegit gambes, aconseguint un resultat ben bo, encara que podem adaptar-lo a qualsevol paladar: amb bacó trossejat, olives verdes picades, pèsols o el nostre fruit sec preferit, com nous, ametlles o avellanes.
Hi ha moltes variacions d’aquesta recepta sud-americana, així en la gastronomia francesa s’anomenen œuf mimosa; a la gastronomia hongaresa, töltött tojás; a la romanesa, ouă umplute, i a Bèlgica, Holanda i Alemanya van farcits de caviar.

Ingredients
- 6 ous
- 6 cullerades de maionesa
- 2 cullerades de mostassa
- 100 g de gambes bullides, pelades i picades
- Salsa picant tipus sriratxa
- Pebre vermell en pols
- Cibulet picat
- Sal
- Pebre negre mòlt

Preparació
En un cassó prou gran, posem aigua al foc. Quan bulli, introduïm els ous amb molt de compte perquè no es trenquin i els coem durant deu minuts.
Retireu el cassó del foc i deixeu-ho reposar cinc minuts més dins l’aigua.
Preparem un bol amb aigua i uns glaçons de gel i introduïm al bol els ous així es podran pelar millor.
Els pelem i els partim a la meitat, retirant-los el rovell.
En un bol piquem amb una forquilla els rovells cuits i els afegim la mostassa, la maionesa, les gambes, la salsa picant al nostre gust, el pebre vermell i salpebrem. Repartim el farciment entre les clares cuites d’ou i servim freds.