Balears Vadevi
Recepta | Pakores índies de verdures

Aquests deliciosos bunyols anomenats pakores són l’aperitiu per excel·lència a l’Índia. L’ingredient principal és la farina de cigrons, que es fa servir com a aglutinant de la resta d’ingredients, vegetals, encara que hi ha pakores de formatge fresc o pollastre.

Amb el temps, aquesta preparació a més de ser un menjar casolà s’ha convertit en un menjar de carrer popular, assequible, ràpid i deliciós. A molts llocs se serveixen com a aperitius i a l’Índia es mengen com a entremesos. En alguns països d’Europa, les pakores es venen als restaurants de menjar ràpid com a alternativa de les patates fregides. La nostra proposta és servir-les amb dues salses.

Ingredients:

  • 100 g de bròquil
  • 100 g de carabassó
  • 100 g de ceba
  • 150 g de farina de cigrons
  • 70 g d’aigua
  • 10 g de comí mòlt
  • 10 g de garam massala
  • 5 g de bicarbonat sòdic
  • 10 g de sal
  • Oli de gira-sol per fregir

Ingredients per a la salsa de iogurt:

  • 125 g de iogurt natural
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada gran menta fresca picada
  • 1 cullerada gran de cibulet fresc picat
  • 1 gra d’all

Ingredients per a la salsa picant:

  • 6 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 cullerada de salsa de menta
  • 1 cullerada de Xile en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • suc de llimona
  • Aigua

Preparació

Rentem i trossegem el bròquil, després el bullim al dente. Rentem el carabassó i el trossegem. Piquem totes les verdures finament. Poseu-les en un recipient fondo, barregeu-les amb la resta d’ingredients, excepte l’oli, i bateu-ho bé fins a obtenir una farineta homogènia.

Escalfem abundant oli en una paella, prenem una culleradeta de la massa i la deixem caure suaument a l’oli. En fregim diverses alhora, però sense omplir massa la paella perquè l’oli no perdi calor. Retirem de la paella amb l’ajuda d’una escumadora i transferim a un plat amb paper absorbent per escórrer l’excés d’oli. Servim immediatament amb les salses.

Preparació de la salsa de iogurt:

En un morter, piquem l’all. Piquem les fulles de menta i el cibulet. Afegim els tres ingredients al bol on tenim el iogurt. Afegim també el suc de llimona i barregem.

Preparació de la salsa picant:

Col·loquem en un bol gran la sal, el xile en pols, la salsa de menta, la salsa de tomàquet i el suc de llimona. Barregem bé i afegim aigua fins a aconseguir la consistència d’una salsa espessa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa