Aquests deliciosos bunyols anomenats pakores són l’aperitiu per excel·lència a l’Índia. L’ingredient principal és la farina de cigrons, que es fa servir com a aglutinant de la resta d’ingredients, vegetals, encara que hi ha pakores de formatge fresc o pollastre.
Amb el temps, aquesta preparació a més de ser un menjar casolà s’ha convertit en un menjar de carrer popular, assequible, ràpid i deliciós. A molts llocs se serveixen com a aperitius i a l’Índia es mengen com a entremesos. En alguns països d’Europa, les pakores es venen als restaurants de menjar ràpid com a alternativa de les patates fregides. La nostra proposta és servir-les amb dues salses.
Ingredients:
- 100 g de bròquil
- 100 g de carabassó
- 100 g de ceba
- 150 g de farina de cigrons
- 70 g d’aigua
- 10 g de comí mòlt
- 10 g de garam massala
- 5 g de bicarbonat sòdic
- 10 g de sal
- Oli de gira-sol per fregir
Ingredients per a la salsa de iogurt:
- 125 g de iogurt natural
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada gran menta fresca picada
- 1 cullerada gran de cibulet fresc picat
- 1 gra d’all
Ingredients per a la salsa picant:
- 6 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 cullerada de salsa de menta
- 1 cullerada de Xile en pols
- 1 culleradeta de sal
- suc de llimona
- Aigua
Preparació
Rentem i trossegem el bròquil, després el bullim al dente. Rentem el carabassó i el trossegem. Piquem totes les verdures finament. Poseu-les en un recipient fondo, barregeu-les amb la resta d’ingredients, excepte l’oli, i bateu-ho bé fins a obtenir una farineta homogènia.
Escalfem abundant oli en una paella, prenem una culleradeta de la massa i la deixem caure suaument a l’oli. En fregim diverses alhora, però sense omplir massa la paella perquè l’oli no perdi calor. Retirem de la paella amb l’ajuda d’una escumadora i transferim a un plat amb paper absorbent per escórrer l’excés d’oli. Servim immediatament amb les salses.
Preparació de la salsa de iogurt:
En un morter, piquem l’all. Piquem les fulles de menta i el cibulet. Afegim els tres ingredients al bol on tenim el iogurt. Afegim també el suc de llimona i barregem.
Preparació de la salsa picant:
Col·loquem en un bol gran la sal, el xile en pols, la salsa de menta, la salsa de tomàquet i el suc de llimona. Barregem bé i afegim aigua fins a aconseguir la consistència d’una salsa espessa.