Balears Vadevi
Can Ribas acull la reunió anual de ‘Grandes Pagos’

Mallorca ha estat l’escollida per a celebrar la darrera trobada entre viticultors i enòlegs que organitza anualment Grandes Pagos de Espanya. La convocatòria ha estat a Can Ribas, on s’hi ha reunit una trentena de professionals tècnics per participar d’una nova cita amb la “xarxa de coneixements”. Una iniciativa des de la qual es comparteix informació i aprenentatge entre professionals del sector, viticultors i enòlegs a qui uneix la seva passió pel terrer.

La trobada es fa entre tècnics, principalment enòlegs i enginyers dels cellers membres de GP, de qui es pot aprendre quines són les seves bones pràctiques elaborant vins en diversos terrers i amb varietats i característiques singulars a cada territori, tot creant un fòrum de millora de la viticultura del terrer a l’Estat.

Així, des de quarts de nou del matí, s’ha debatut sobre l’origen de les varietats, tot qüestionant-se “què és una varietat autòctona”; hi ha hagut una taula sobre la “Recuperació d’aromes perdudes per l’arrossegament del CO2”, i no hi ha faltat debat sobre el canvi climàtic i el maneig de la vinya, posant èmfasi en les alternatives al reg.

La presentació del sensor d’estrès hídric per a fer un monitoratge continu i a temps real, per part del CEO d’Hydrostat, José Martí; i una xerrada sobre la “Viticultura de mesurament” per part del Doctor Gonzaga Santesteban de la Universitat Politècnica de Navarra han completat un programa que ha finalitzat a les vinyes, amb una visita guiada per Belén Padilla, enginyera R+D de Can Ribas i Toni Colom, cap de viticultura del celler. El punt i final l’ha posat un tast de varietats autòctones i locals mallorquines a càrrec dels mateixos cellers del territori: hi havia des de callet, a gargollassa, passant pel mntonegro, prensal, giró ros, escursac, malvesia i fogoneu.

Andreu Oliver Tril, de Can Majoral, agraïa la trobada, però sobretot la generositat dels companys cellerers de Mallorca. “La clau de volta és fer pinya i ells són generosos, saben compartir experiències i sempre els tens al costat quan hi ha algun problema”, comparteix amb Balears Vadegust. En definitiva, dirà, “són imprescindibles”.

GPE amb la promoció de la viticultura

Fundada en 2000, GPE és una associació sense ànim de lucre que agrupa 36 cellers de tota la geografia espanyola. L’entitat té com a objectiu defensar-la personalitat única dels vins de clos, mantenir i promoure l’esperit de la viticultura espanyola i produir excel·lents vins en harmonia amb el sòl, la naturalesa i el clima de cada vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa