Mallorca

La conselleria vol saber els hàbits de consum d'aliments a Mallorca /CAIB

El consum d’aliments tradicionals a Mallorca, a examen

Comparteix
Una enquesta mostra una baixada del consum de producte de forns i pastisseries mentre augmenta el de fruita i verdura feta a Mallorca
El sommelier Daniel Arias va ser l'encarregat d'introduir els vins que protagonitzaren el tast/Biel Modino

Els vins de la DO Pla i Llevant es presenten a la Fundació Coll Bardolet

Comparteix
Els jardins de la casa del pintor català a Valldemossa acolliren un tast de vins dels cellers adscrits
S'estima que ja s'ha entrat una cinquena part de la producció als cellers de Vi de la Terra/VTM

Vi de la Terra Mallorca preveu una caiguda de la producció per la sequera

Comparteix
Els cellers ja han recollit 900.000 quilos de raïm, un 20% de la producció estimada
Joan Oliver va fer un gir de 180 graus en la seva vida per dedicar-se a la vinya/APAEMA

Joan Oliver: “Feia varietats franceses, ara m’estim més les autòctones”

Comparteix
Viticultor convençut dels avantatges de l'agricultura ecològica
Les ajudes tenen per finalitat evitar l'abandonament de la terra en l'àmbit de la Serra de Tramuntana /CIM

El Consorci Serra de Tramuntana estalona la producció agroalimentària

Comparteix
Convoca ajudes econòmiques destinades a cooperatives, confraries, denominacions d’origen i associacions de productors ecològics
Sebastià Ordines, secretari general, i Joan Gaià, gerent i portaveu d'Unió de Pagesos de Mallorca han presentat el codi/UPM

Unió de Pagesos proposa un etiqueta amb més informació pel producte local

Comparteix
Es tracta d'un codi d’etiquetatge que identifica de forma senzilla i molt visual els productes agroalimentaris produïts a les Illes Balears
L'aigua que ha duit aquesta gota freda ha estat, en general, ben rebuda pels vinaters/Joan Jordà de Sa Vinyota

La verema després de la tempesta

Comparteix
La DANA deixa una aigua que ha estat ben rebuda, però ara es necessita el sol per eixugar la humitat i evitar els fongs
La coca de patata amb pebres torrats combina dos tipus de dolç que es transformen en una delícia pel paladar/Cedida

Coca de patata amb pebres torrats de Tomeu Arbona

Comparteix
El mestre cuiner i pastisser ens acosta una de les receptes incloses dins el llibre "Diari de l'expedició santanyinera al voltant de Mallorca, 1899"
Josep Bibiloni, president de l'Associació de Vi Primitiu, adreçà unes paraules als socis per recordar els inicis  de l'organització/MICER

L’Associació del Vi Primitiu de Pollença celebra 25 anys en plena forma

Comparteix
Un sopar a la fresca ha commemorat aquesta fita per agafar forces i seguir endavant
​​​Els productes que siguin locals i ecològics computaran per al càlcul d’ambdós percentatges​​ /CAIB

No tot el que diem quan ens demanen pel consum de producte local és cert

Comparteix
Un estudi elaborat pel Govern constata que la majoria dels consumidors manifesta que compra aliments de les Illes Balears amb DOP o IGP quan realment no és així