El quarto és un bescuit tradicional de l’illa de Mallorca amb una massa tan esponjosa i suau que es desfà en la boca al primer mos, per això és perfecte per a acompanyar amb una xocolata a la tassa ben calenta. Segons marca la tradició, immediatament després de treure-ho del forn cal “espantar-lo” o tirar amb força el motlle al sòl (amb cura de no bolcar-lo), d’aquesta manera s’evita que el bescuit baixi o encongeixi.

Aquest bescuit no porta llevat i la proporció de farina és inferior a la de sucre, per la qual cosa es diferencia de qualsevol altra pa de pessic. També es pot fer amb farina en lloc de fècula, també hi ha qui utilitza maicena.  

Imatge d'una de les parts de la preparació del quarto mallorquí / M.J.A.
Imatge d’una de les parts de la preparació del quarto mallorquí / M.J.A.

Ingredients:

  • 5 ous
  • 100 g de fècula de patata
  • 120 g de sucre

Preparació:

La preparació d’aquest plat és relativament senzilla. El primer és separar les gemmes de les clares. Un cop les tenim és l’hora de batre les clares a punt de neu amb el sucre. Aquest pas es pot fer tant manual com a màquina amb una batedora. Quan la massa agafa la textura sedosa necessària, s’incorporen les gemmes i es bat tres segons. Un dels últims passos és afegir la fècula de patata tamisada i remoure amb cura amb una espàtula. Finalment, s’aboca la massa en un motlle greixat i s’enforna a forn preescalfat a 170 graus amb ventilador uns 20 o 25 minuts. El resultat final serà aquestes postres tan famoses de les Illes Balears que es poden menjar soles o acompanyades d’una bona xocolata desfeta.

Imatge del resultat final del quarto mallorquí, unes postres típiques de les Illes Balears que es combinen perfectament amb la xocolata desfeta / M.J.A.
Imatge del resultat final del quarto mallorquí, unes postres molt dolces i típiques de les Illes Balears, especialment de Mallorca, que es combinen perfectament amb la xocolata desfeta / M.J.A.
Més notícies
L'infractor va proporcionar dades falses respecte dels peixos capturats/CAIB
Sancionat amb 60.000 euros un pescador per infraccions greus i reincidència
Va proporcionar dades falses respecte de l'origen dels productes obtinguts i va emmagatzemar peix sense pesar
Els cuiners d'ASCAIB han estat els ambaixadors del producte de qualitat de Mallorca a Madrid Fusión/CIM
Mallorca exhibeix gastronomia i producte local a ‘Madrid Fusión’ 2025
Compte amb una important representació de producte local i oferirà cuina en directe al llarg de totes les jornades de la XXIII edició d'aquesta fira internacional
Taula Parada ha visitat aquest restaurant de cuina senzilla i honesta del carrer de Francesc Suau de Palma, Melassa/TP
Taula Parada al restaurant ‘Melassa Cafè’ de Palma
Cuina mallorquina casolana, delicada i de qualitat
Amb el format de còmic, s'acosta la realitat de la vinya i el vi de forma senzilla per al lector/TB
‘Els ignorants’, un còmic per aprendre sobre el vi i els còmics
Durant un any que correspon al cicle anual de la vinya, comparteixen feina al camp, celler o la redacció amb visites a fires i autors de vins o còmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa