Normalment, els llocs on se serveix menjar per endur no solen tenir una personalitat al darrere de prestigi que cuida la seva cuina i els seus plats. Aquests llocs cada vegada més abundants són el reflex de les vides de presses actuals. No tenim temps de cuinar i, tampoc, temps per asseure’ns en un restaurant i s’ha d’optar per la solució ràpida del menjar fet. Que en absolut volem dir que sigui dolent.
La majoria de vegades és de bona qualitat i, fins i tot, permet un bon equilibri dietètic en poder combinar ensalades, llegums, carns i peixos amb facilitat. La dieta mediterrània, a part de les seves recomanacions clàssiques, recollides en la famosa piràmide que simbolitza segons l’amplada de la base la quantitat de menjar a ingerir, ara se li ha afegit a la base tot un altre aspecte que afecta no les proporcions dels aliments sinó a la forma de com cuinar-los, com compartir-los i com integrar aquests menjars en les maneres de fer de cada lloc.

Un personatge singular i prolífic darrere la marca
Idò aquest no és el cas d’Idòbo perquè al capdavant de l’establiment s’hi ha posat en Miquel Calent, cuiner mediàtic de gran prestigi que des de Campos i seguint els consells i ensenyaments de la seva padrina Calenta, cuinera de casa, però d’una gran sensibilitat, ha irradiat el seu saber fer en tots una sèrie de llocs de menjar: Can Calent a Campos, Can Cuit a Palma, a Menorca i Barcelona, des dels que ha disseminat el seu mestratge aconseguint un gran prestigi entre els seus clients.
Però no just això, sinó que a través d’IB3 televisió, ens fa arribar els seus ensenyaments de cuina casolana i equilibrada que poden ser seguits per qualsevol persona amb pocs coneixements de cuina. I, per si això, era poc, els diumenges a Última Hora, doble regal: una recepta i uns articles de temàtica molt variada escrits de manera encertada i mostrant una capacitat d’observació molt subtil per extreure de les situacions més properes sucosos comentaris que, a vegades, arriben a la hilaritat.

Idò bé, a Idòbo hi ha abocat amb entusiasme la seva personalitat per aconseguir que un take away, segons la terminologia invasora, pugui ser considerat un lloc de cuina d’autor en la que posa la seva firma de prestigi. Hi cuiden tots els detalls. D’una banda, tenen en compte que l’aliment no serà consumit, molt aviat, sinó que patirà un trasllat abans que sigui menjat. Cal destacar les capses de transport fetes de cartó, material reciclable, i que alhora conserva la temperatura dels plats.
Entre el que hem tastat destacaríem les fideuades i les paelles de presentació original, de verdures i carxofes arrebossades, cega de marisc i salsa, arròs de porcella rostida, arròs de vedella i floquet torrat. Hamburgueses d’alta qualitat i d’una enorme imaginació. Croquetes casolanes. Postres imaginatives. Tot això conforma tot un espai de sabors diferents ideals per gaudir d’una bona cuina.

Taula Parada són M. Gili, J. Sureda, C. Rosillo, A. Miró, C. Picornell, A. Bennàssar, P. Estelrich, J. Company.
Idóbo
- Cuiner Miquel Calent
- Adreça: Dragonera, 5. 07014 Palma.
- Reserves: 871 777818, info@idobo.com (obert de dimecres a diumenge migdia i vespre).
- Xarxes socials: www.idobo.com, @idobo_miquelcalent.
- Especialitat: Menjar per endur.
- Plats: Paelles, arrossos, fideuades, hamburgueses, entrepans, postres.
- Bodega: Vins mallorquins i peninsulars.