Si cercau una zona glamurosa de Palma no la trobareu al polígon industrial de Can Valero: Tallers, magatzems, solars dedicats a empreses de serveis diversos, molt de trànsit pesant. Idò, al bell mig de tot aquest tràfec hi trobareu un restaurant que s’ha guanyat la fama a pols. Es diu Morralla i ocupa un solar de xamfrà en un d’aquests carrers poligoners de Can Valero. Morralla es presenta com un restaurant especialitzat en arrossos i preparació de carns madurades al capdavant del qual hi ha un xef d’anomenada: Kike Erazo.

Erazo és una cas singular: A la cuina vista que hi ha al restaurant, el podreu trobar arromangat davant la planxa, un dels llocs més poc agraïts per fer-hi feina, on amb la calor que fa és talment l’infern. No abandona la cuina per res ni per ningú, està al cas de cada passa i de cada membre del seu equip i res no se li escapa, sempre concentrat, sempre pendent. I tot i que hi ha tensió en hora punta, en aquella cuina no se sent ni una paraula més alta que una altra ni un renec. Feina és feina i la coordinació és el secret del resultat: Arrossos i talls de carn que surten al punt, i un servei al menjador que és com un ball sincronitzat, tot sembla fàcil!


El local estava ple, dins i fora, a la terrassa, en un dia bascós i feixuc, entre setmana. El públic respon i reconeix la qualitat allà on sigui, fins i tot a Can Valero, on el transport públic és millorable i s’ha d’arribar, preferentment, en cotxe particular.
Optarem per tastar ensalades i arrossos, que són opcions bones per compartir.

L‘ensalada de ventresca i tonyina, fresca i de temporada, amb unes tomàtigues d’antologia, i la d’albergínies marinades, amb un gust agredolç que desperta les papil·les i sorprèn el paladar, per començar. I després un arròs del senyoret i un altre de nom ‘salvatge dels mars’ que mereixien bona nota des de la presentació. Les postres variades, de les quals destacam la pinya natural passada per la planxa amb gelat i el pastisset de poma, també amb gelat.

Quant als vins, una carta ben construïda amb presència notable de vins mallorquins tant negres com blancs i algun de rosat, entre els clàssics ‘riojas’ i ‘riberas’. També en trobareu d’argentins, d’on és Erazo.
Menció especial també s’ha de fer del servei que sense fer-se notar assisteix a la taula perquè no res falti i el ball sincronitzat vagi dels entrants als cafès, sense interrupcions.

- Bon nivell de la carta de vins, amb els preus de costum, sobretot pels mallorquins.
- Nom: Restaurante Morralla
- Responsable:
- Ubicació: Camí de Jesús, C. Can Valero, 64, 07011 Palma, Illes Balears
- Preu per persona: 45 €
- Horari: Dimecres, dijous i diumenge de 12:30 a 18:30. Divendres i dissabte de 12:30 a 23:00
- Reserves: 871745658
- Cuina: Especialitzat en arrossos i en carns madurades i peix a la planxa. Cuina mediterrània amb un toc personal.
- Celler: Ben plantejat amb presència de vins mallorquins ben escollits.
(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).

Taula Parada: C Picornell, M Gili, A Miró, J Company, A Bennàssar, C Rosillo, J Sureda, P Estelrich.