Balears Vadevi
Taula Parada al ‘Morralla’ de Kike Erazo

Si cercau una zona glamurosa de Palma no la trobareu al polígon industrial de Can Valero: Tallers, magatzems, solars dedicats a empreses de serveis diversos, molt de trànsit pesant. Idò, al bell mig de tot aquest tràfec hi trobareu un restaurant que s’ha guanyat la fama a pols. Es diu Morralla i ocupa un solar de xamfrà en un d’aquests carrers poligoners de Can Valero. Morralla es presenta com un restaurant especialitzat en arrossos i preparació de carns madurades al capdavant del qual hi ha un xef d’anomenada: Kike Erazo.

Kike Erazo, a l’esquerra, amb altres membres del seu equip/Cedida

Erazo és una cas singular: A la cuina vista que hi ha al restaurant, el podreu trobar arromangat davant la planxa, un dels llocs més poc agraïts per fer-hi feina, on amb la calor que fa és talment l’infern. No abandona la cuina per res ni per ningú, està al cas de cada passa i de cada membre del seu equip i res no se li escapa, sempre concentrat, sempre pendent. I tot i que hi ha tensió en hora punta, en aquella cuina no se sent ni una paraula més alta que una altra ni un renec. Feina és feina i la coordinació és el secret del resultat: Arrossos i talls de carn que surten al punt, i un servei al menjador que és com un ball sincronitzat, tot sembla fàcil!

Per obrir boca…/T.P.
Ensalada fresca de ventresca i tonyina/T:P:

El local estava ple, dins i fora, a la terrassa, en un dia bascós i feixuc, entre setmana. El públic respon i reconeix la qualitat allà on sigui, fins i tot a Can Valero, on el transport públic és millorable i s’ha d’arribar, preferentment, en cotxe particular.

Optarem per tastar ensalades i arrossos, que són opcions bones per compartir.

Albergínies marinades amb burrata i vinagreta/T.P.

L‘ensalada de ventresca i tonyina, fresca i de temporada, amb unes tomàtigues d’antologia, i la d’albergínies marinades, amb un gust agredolç que desperta les papil·les i sorprèn el paladar, per començar. I després un arròs del senyoret i un altre de nom ‘salvatge dels mars’ que mereixien bona nota des de la presentació. Les postres variades, de les quals destacam la pinya natural passada per la planxa amb gelat i el pastisset de poma, també amb gelat.

Tastarem dos arrossos, el del senyoret, en primer pla, i el salvatge dels mars/T.P

Quant als vins, una carta ben construïda amb presència notable de vins mallorquins tant negres com blancs i algun de rosat, entre els clàssics ‘riojas’ i ‘riberas’. També en trobareu d’argentins, d’on és Erazo.

Menció especial també s’ha de fer del servei que sense fer-se notar assisteix a la taula perquè no res falti i el ball sincronitzat vagi dels entrants als cafès, sense interrupcions.

Postres per endolcir l’àpat, com aquesta pinya natural passada per la planxa amb gelat/T.P.

  • Bon nivell de la carta de vins, amb els preus de costum, sobretot pels mallorquins.
  • Nom: Restaurante Morralla
  • Responsable:
  • Ubicació: Camí de Jesús, C. Can Valero, 64, 07011 Palma, Illes Balears
  • Preu per persona: 45 €
  • Horari: Dimecres, dijous i diumenge de 12:30 a 18:30. Divendres i dissabte de 12:30 a 23:00
  • Reserves: 871745658
  • Cuina: Especialitzat en arrossos i en carns madurades i peix a la planxa. Cuina mediterrània amb un toc personal.
  • Celler: Ben plantejat amb presència de vins mallorquins ben escollits.

(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).

Els vins mallorquins, ben escollits a la carta del Morralla/T.P.

Taula Parada: C Picornell, M Gili, A Miró, J Company, A Bennàssar, C Rosillo, J Sureda, P Estelrich.

Més notícies
Kike Erazo durant l'elaboració de la tapa Capuccino i coca de OOVE , amb gamba vermella i suc de mongetes tendres”
Kike Erazo, d’Argentina a Mallorca on marca el pas des del ‘Morralla’
Passarà el relleu al guanyador del Concurs Oleotapa 2024, de la DO Oli de Mallorca
Enmig del trui de Ciutat, un lloc on trobar bona cuina a bon preu/Taula Parada
Taula Parada a la cantina bistro Cannibal
Una sala petita amb terrassa que justifica passar per la plaça de Sant Antoni de Palma

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa