Balears Vadevi
Els vermuts balears i el palo de Mallorca es reivindiquen

Hi ha vermuts, hi ha criteri i, ara, també hi ha reconeixement. Aquest dijous, al claustre de Sant Domingo d’Inca, s’ha reunit el bo i millor dels elaboradors de vermuts de totes les Illes Balears i del Palo de Mallorca amb l’objectiu, per primera vegada, de premiar i reconèixer les millors ampolles. L’acte, presentat per la periodista Conxa Rosillo, ha fet pujar a l’escenari el palmarès que encapçala Luis Alfonso y Lorenzo, un producte elaborat per La Vermutera-Brassclub Mallorca, que ha estat considerat el vermut negre més destacat i, en conjunt, el millor vermut de les Illes Balears d’aquest 2025. El millor vermut blanc ha anat a les destil·leries Antonio Nadal pel seu Muntaner Blanc. Més enllà, Miss Vermut Picant ha recollit el Vinari d’Or en la categoria de Vermuts Innovadors i Altres Estils. Els eivissencs de Can Rich s’han emportat la Millor Etiqueta pel seu Rich Premium i el Vinari per al Millor Vermut per a còctels l’ha obtingut el Muntaner Vermut Rosé. A banda, l’altre gran premi, el de la Millor Vermuteria, ha anat a Sa Pobla pel bar Casa Miss, que ha arrasat en les votacions populars.

El palo de Mallorca és… Mallorca dins d’una ampolla. Es tracta d’una beguda obtinguda de l’escorça de la quina, amb arrels de genciana, sucre, sacarosa caramel·litzada, alcohol agrícola i aigua. El resultat és una beguda tradicional que està recuperant presència -a més de com a aperitiu- com a ingredient a través de la cocteleria i la gastronomia. Aquí Palo Moyà s’ha imposat com a Vinari d’or, per damunt de les plates de Dos Perellons, Palo Tunel i Cabraboc.

L’acte d’entrega de premis ha estat presidit per l’alcalde d’Inca, Virgilio Moreno Sarrió i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern Balear, Joan Llabrés. Després s’han pogut tastar tots els productes premiats al claustre de Sant Domingo. Marc incomparable amb begudes comparables, el fet és que els Premis Vinari de Vermuts de les Illes Balears i Palo de Mallorca ja tenen la primera edició. I els consumidors, distribuïdors i restauradors, una guia contrastada. Primera parada, Fireta del Vermut Bo el diumenge 26 d’octubre al mateix claustre de Sant Domingo d’Inca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa