Balears Vadevi
Berenar Pagès, la nova proposta per gaudir d’un esmorzar típicament menorquí 

Menorca està preparant unes noves jornades gastronòmiques que neixen de l’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de Menorca amb l’objectiu de fer valdre un esmorzar típicament menorquí. Sota el nom Berenar pagès, la iniciativa vol ser una experiència matutina que convidi tant a turistes com a residents a gaudir d’un àpat farcit de propostes de producte local. Entre els plats que s’hi serviran s’inclouen entrepans elaborats amb embotits tradicionals com la sobrassada, el camot o el botifarró negre i blanc, així com un tast del formatge Mahón-Menorca. A més, s’oferiran torrades amb tomàquet i oli de Menorca acompanyades de tapes típiques de matances i coques.

Les combinacions disponibles, tal com han comentat des de l’associació, prometen satisfer tots els paladars, ja que els amants del dolç també trobaran el seu lloc en aquesta nova iniciativa amb un assortit de crespells, pastissets i carquinyols, acompanyats de xocolata calenta i ensaïmada. “El que volem és crear sinergies amb la indústria agroalimentària de l’illa a partir d’aquests berenars gastronòmics amb sabor a Menorca” ha explicat Toni Sansaloni, president d’aquesta entitat que forma part de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca.  

Imatge d'uns formatges de Berenar Pagès / Cedida
Imatge d’uns formatges de Berenar Pagès / Cedida

Proposta oberta a tots els establiments interessats

La idea dels promotors és de moment portar-ho a terme durant tan sols un cap de setmana, entre el 29 de novembre i 1 de desembre, amb la idea d’intentar aglutinar el màxim d’establiments. “És una jornada que la volem afegir al calendari d’esdeveniments gastronòmics que la nostra Associació organitza fora de la temporada turística i que ja inclou altres cites consolidades“, descriu Sansaloni, que afegeix exemples com “les Jornades Gastronòmiques de Sa Perdiu, Menorca al Plat, Els dimecres és Dia de Brou o les jornades dedicades al peix de l’illa, entre d’altres”. El projecte busca el màxim d’audiència possible. De fet, el mateix president de l’entitat assegura que ho han anunciat “amb prou temps perquè s’hi pugui apuntar qui vulgui de tota l’illa”.

Berenar Pagès compta amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca que busca no només ampliar l’oferta gastronòmica de l’illa, sinó també fomentar el consum de productes locals i promoure la cultura culinària menorquina. El 15 de novembre sabrem quants s’hi ha apuntat. 

Més notícies
Can Nofre no ha deixat de fer cuina casolana a pesar de les modes gastronòmiques, i per això, és un restaurant que no passa/Taula Parada
Taula Parada a Can Nofre, on la cuina tradicional és senya d’identitat
El producte local i de temporada determina el menú que canvia dia a dia en funció del mercat
Rafel Juan Orell aconsegueix l'harmonització perfecta entre aquest clàssic de la cuina marinera i el vi de 4 kilos/ Cedida
Els ‘fideus de llampuga’ de Rafel Juan Orell i el ‘Llampuga Vinícola 2023’
La recepta i el maridatge encaixen en la cuina de temporada amb producte de proximitat
Plat d'arròs amb pollastre | María José Amengual
Recepta | Arròs amb pollastre
Un plat sense complicacions, amb ingredients de cada dia, però amb un sabor deliciós que difícilment es pot substituir
La fira està concebuda com una mostra que permeti posar en contacte directe el productor amb el consumidor/CAIB
Primera passa per la Fira de Producte Local de la Diada 2025
Convida als productors amb l’objectiu de fomentar l’exposició i venda de productes agraris i alimentaris locals i el contacte directe amb els consumidors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa