Balears Vadevi
Celler Solano renova la imatge dels seus vins

El celler de Sant Climent propietat de la família Solano Molins, ha estrenat enguany nova imatge pels seus vins insígnia: 600 metres i Sa Forana. Una renovació de l’etiquetatge que han confiat a l’estudi de disseny Vamos, especialitzat en treballs dins el sector vitivinícola. Tal com explica Xavier Solano, copropietari del negoci junt amb el seu germà Carles, “hem volgut buscar una nova mirada que s’inspira en el que som i d’on venim, una història que respon a una afició pel món gastronòmic que l’any 2003 vam donar forma amb la plantació dels primers ceps”, comenta. Dues dècades més tard d’aquella fita, el celler menorquí considera que per fi ha aconseguit la qualitat que cercava, amb una vinya a ple rendiment que els hi ha permès elaborar 20.000 ampolles en un dels seus millors anys. El celler menorquí compta amb l’assessorament de l’enòleg penedesenc Joan Rovira i la supervisió de Mercè Avellan, enginyera tècnica agrícola.

Nova etiqueta del vi ‘600 metres’

600 metres: un homenatge a la calma de Menorca

La nova etiqueta del vi 600 metres reflecteix la tranquil·litat del paisatge que envolta la finca de Cugollonet Nou de Sant Climent, al sud-est de l’illa, on hi ha plantades les vinyes i també es troba el celler. “De manera simbòlica, el nom del vi prové de la distància que hi ha entre Sant Climent i les nostres vinyes, un camí típicament menorquí i que la nova imatge ha sabut recollir gràficament. Un homenatge a la calma de Menorca que convida a gaudir de cada tast de vi”, comenta Xavier Solano. 600 metres blanc, que s’elabora amb premsal blanc en un 70 % i chardonnay per la resta, és el vi del celler Solano que més producció té, amb 8.000 ampolles. De 600 metres negre també en fan una xifra similar, al voltant de les 7.000 ampolles, que s’elabora amb cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot i syrah. 

Nova imatge també dels vins de la gamma Sa Forana | Foto: cedida

Sa Forana, amb colors vius, tindrà més personalitat

Les noves etiquetes del Sa Forana blanc i negre encara no s’han estrenat perquè volen fer-ho coincidir quan comenci la comercialització del vi de 2023, però la imatge ja la tenen creada. “Per la nova imatge d’aquests vins s’ha treballat més amb colors vius tinta de relleu i la tècnica d’estampació o stamping, que malgrat la senzillesa, li donaran molta personalitat”, explica Xavi Solano.

Sa Forana negre és un vi de criança en fusta fet a partir del cupatge de cabernet sauvignon, ull de llebre i sirà del qual aquest any sortiran al mercat 3.000 ampolles. Per la seva banda, Sa Forana blanc l’elaboren amb el chardonnay més vell de la finca, molt mineral i salí, lleugerament refrescat amb un petit percentatge de premsal blanc, que en passar per bota de roure francès, li dona una untuositat i una àmplia complexitat aromàtica. En fan només 1.200 ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa