Segurament aquests dies que ha arribat el fred de valent a Menorca, coincidint amb la setmana dels barbuts, hi hagi cua als sis restaurants que participen enguany de les jornades Es dimecres és dia de Brou. Una iniciativa més que consolidada per destacar “el bullit” menorquí que promou des de fa més de deu anys l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca.
Arrencava el passat mes de desembre i s’allargarà finals de gener, oferint un menú calent a base d’ingredients locals com la carn de vedella, la gallina, les patates, els cigrons, el tomàquet i les herbes de sopa. La proposta inclou com a primer, un plat de sopa de fideus, un segon amb carn, patates i cigrons, a més d’unes postres i l’aigua i el vi. Els sis establiments que participen en aquestes jornades són Aquarium Port Ciutadella, Jaume II de Ciutadella, Mesón Ries Baixes de Ferreries, Molí des Racó des Mercadal, restaurant Jeni des Mercadal i Casino de Sant Climent.

Campanya estimulant
La campanya és molt benvinguda des del sector de la restauració, que la veu com una manera de fer valdre el valor afegit de la gastronomia local en temporada baixa i com una manera d’estimular la demanda, tal com expliquen des dels diversos establiments participants. “Es com una petita festa dels dimecres. Hi ha gent que hi va a posta perquè fa anys que ho estem fent, d’altres ho trien tot d’una en veure el que inclou i fins i tot hi ha el despistat que no ho sabia i tot d’una s’apunta”, explica Toni Sansaloni, propietari del restaurant Rias Baixas de Ferreries i president de l’entitat promotora. “En alguns restaurants alguns continuen oferint el bullit menorquí més enllà del final de la campanya. Pensa que ni durant la Covid ho vam suspendre” afegeix. Un altre dels al·licients és que el comensal també el pot encarregar i endur-s’ho a casa si prefereix menjar-ho en família a la intimitat. Des de la Fundació Foment de Turisme de Menorca s’hi dona suport per la seva idiosincràsia i defensa del producte local.