Sant Joan de Binissaida i el Grup Ses Forquilles organitzen aquest proper cap de setmana les IV Jornades Binissaida Gastronòmica, un esdeveniment centrat en la promoció del producte i la cuina km 0 i en la projecció exterior de la marca Menorca lligada als valors de la sostenibilitat. Per aquesta quarta edició, el xef convidat serà el terrassenc Artur Martínez del restaurant Aürt de Barcelona, un establiment que compta amb una estrella Michelin i que es distingeix pel seu enfocament minimalista i el respecte pels productes d’alta qualitat.

A la nova edició de Binissaida Gastronòmica s’oferirà un menú on els protagonistes essencials seran els productes de l’horta i és que la filosofia culinària del xef convidat es basa a ressaltar l’essència de cada ingredient, utilitzant tècniques de cocció precises i subtils per realçar-ne els sabors naturals. Una atenció meticulosa a la temporada i la frescor dels ingredients, aplicant allò que ell mateix anomena “el rigorós binomi temporalitat-frescor com a punt de partida creatiu”. La proposta de menú que se servirà tant dissabte com diumenge a Sant Joan de Binissaida està farcida de combinacions en verd des de la col a les faves, la rucula, la tàpera, l’espàrrec blanc o els porros, entre d’altres on queda reflectit aquest compromís amb la sostenibilitat i el suport a l’agricultura local, però incorporant també elements de la tradició catalana als seus plats que donen un toc de nostàlgia i autenticitat a les seves creacions.
Per aquesta edició de Binissaida Gastronòmica es comptarà amb diferents ambaixadors que maridaran aquestes quartes jornades com la ginebra INNat o les Herbes de Biniarbolla o una selecció dels millors escumosos de Juvé & Camps que distribueix en exclusiva a Menorca la firma De Vins Menorca. Qui no vulgui perdre’s l’oportunitat de conèixer la cuina de Martínez, pot reservar plaça a la web de Sant Joan de Binissaida.

Acte consolidat
Amb aquesta quarta edició de les jornades Binissaida Gastronòmica, Sant Joan de Binissaida i el Grup Ses Forquilles ha aconseguit arrelar al calendari gastronòmic anual de Menorca un projecte que vol ser un espai de coneixement, divulgació i gaudi al voltant del producte i la cuina km 0.
Així doncs, a la primera edició van comptar amb la participació del cuiner Oriol Rovira, propietari del restaurant Els Casals de Sagàs, al Berguedà que va ser l’encarregat d’estrenar les jornades. El segon any el convidat va ser el cuiner Jordi Vilà, que aprofitant l’amistat que manté amb Oriol Castell, va aprofundir en el passat, el present i el futur de la cuina catalana i l’any passat, amb motiu del desè aniversari del Grup Ses Forquilles, els cuiners locals Oriol i Marco Collado van fer d’amfitrions amb un repàs a la seva trajectòria.