Balears Vadevi
Sostenibilitat i gastronomia, les estratègies per promocionar Menorca a FITUR

Menorca tornarà a apostar per promocionar-se com una destinació versàtil i de qualitat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener de 2025. Compartint espai amb la resta de les Illes Balears, l’illa vol aprofitar per destacar la seva capacitat d’oferir experiències gastronòmiques amb una oferta diversa i de qualitat adaptada a tota classe de públics, amb la sostenibilitat com a pal de paller.

En aquest sentit, aquest pròxim divendres serà clau amb la celebració d’una jornada dedicada a la gastronomia amb la celebració de dos ‘showcookings’ al mateix estand. A les 12 del migdia tindrà lloc una presentació gastro aula de productes típics com el formatge, el gin, el vi o la Sal de Menorca, entre d’altres. Posteriorment, a les 14.30 hores serà el torn del xef Pau Sintes, que l’any 2023 es convertia en el Millor Xef a l’European Young Chef Award cuinant un plat vegetal i de temporada que representava l’essència de Menorca. “Treballem per allargar la temporada turística a 9 mesos, estimulant l’arribada de visitants fora dels mesos d’estiu, i per això Menorca vol mostrar-se com una destinació que ofereix experiències úniques durant tot l’any, des de tardor fins a primavera com la gastronomia” explica Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular de Menorca. En aquesta mateixa línia, ja han avançat que la setmana següent tornaran a ser presents a Madrid Fusion, un altre referent internacional per promocionar el producte local. 

Ferreries i Alaior amb presència destacada

El municipi de Ferreries també ha volgut fer una passa endavant en la promoció turística de la seva zona i aprofitarà per presentar a FITUR un nou portal web on s’inclouen rutes gastronòmiques pels potencials visitants que vinguin a Menorca de vacances així com l’estrena d’un vídeo promocional. Sota el lema, Ferreries tot s’any, busca obrir-se a una desconnexió durant els 365 dies de l’any, fent valdre la tranquil·litat i la qualitat que ofereixen tant els seus hotels d’interior i ciutat com també els restaurants. “Som una reserva dins una reserva, ja que Ferreries és un dels municipis menorquins amb més índex de protecció natural, rodejats d’un patrimoni que volem compartir amb tots els visitants” explica el regidor de turisme, Ramon Sintes.

Per la seva banda, el municipi d’Alaior, que des de fa cinc anys assisteix amb un estand propi a FITUR, també farà servir la gastronomia com a una de les estratègies per diferenciar-se com a destí. En aquest cas ho farà de la mà dels productes gelats de La Menorquina amb un ‘showcooking’ de creacions dolces i innovadores que portarà a terme el xef Carlos Medina, aprofitant els orígens alaiorencs d’aquesta coneguda empresa gelatera. Així mateix, s’oferirà un tast de productes dins la jornada dedicada a valorar les tradicions pròpies d’Alaior. 

Més notícies
Les Illes Balears estrenen un nou estand inspirat en l'aigua i els seus ecosistemes/CAIB
La gastronomia i el producte local, punta de llança en la promoció a FITUR
La conselleria d’Agricultura estrena un espai enogastronòmic i programa 25 showcooking per atreure el turista
Xisca Armero ha crescut com a persona i com a professional en el món del vi al celler de son pare, Armero i Adrover/Cedida
Xisca Armero, nova presidenta de la DO Pla i Llevant
L'enòloga felanitxera agafa el relleu d'Antoni Bennàsser, que ha ostentat el càrrec més de 20 anys
La família Bennàsser no ha pogut abandonar les vaques i ha transformat el negoci per poder mantenir la vaqueria/Sa Vinya
Sa Vinya, de productors de llet a elaboradors de formatges artesans
La crisi del sector lleter obliga la família Bennàsser Gaià de S'Hort de Can Gal·leri a reconvertir el negoci en la producció de derivats com el formatge i el brossat
Ja estan operatives les dues cel·les a Son Reus que acolliran els cadàvers del bestiar de tota Mallorca/CAIB
Els ramaders podran dur els animals morts a Son Reus
El Govern posa en marxa el sistema de retirada i destrucció de cadàvers d'animals de producció a Mallorca, responent a una reclamació històrica del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa