Menorca tornarà a apostar per promocionar-se com una destinació versàtil i de qualitat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener de 2025. Compartint espai amb la resta de les Illes Balears, l’illa vol aprofitar per destacar la seva capacitat d’oferir experiències gastronòmiques amb una oferta diversa i de qualitat adaptada a tota classe de públics, amb la sostenibilitat com a pal de paller.
En aquest sentit, aquest pròxim divendres serà clau amb la celebració d’una jornada dedicada a la gastronomia amb la celebració de dos ‘showcookings’ al mateix estand. A les 12 del migdia tindrà lloc una presentació gastro aula de productes típics com el formatge, el gin, el vi o la Sal de Menorca, entre d’altres. Posteriorment, a les 14.30 hores serà el torn del xef Pau Sintes, que l’any 2023 es convertia en el Millor Xef a l’European Young Chef Award cuinant un plat vegetal i de temporada que representava l’essència de Menorca. “Treballem per allargar la temporada turística a 9 mesos, estimulant l’arribada de visitants fora dels mesos d’estiu, i per això Menorca vol mostrar-se com una destinació que ofereix experiències úniques durant tot l’any, des de tardor fins a primavera com la gastronomia” explica Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular de Menorca. En aquesta mateixa línia, ja han avançat que la setmana següent tornaran a ser presents a Madrid Fusion, un altre referent internacional per promocionar el producte local.
Ferreries i Alaior amb presència destacada
El municipi de Ferreries també ha volgut fer una passa endavant en la promoció turística de la seva zona i aprofitarà per presentar a FITUR un nou portal web on s’inclouen rutes gastronòmiques pels potencials visitants que vinguin a Menorca de vacances així com l’estrena d’un vídeo promocional. Sota el lema, Ferreries tot s’any, busca obrir-se a una desconnexió durant els 365 dies de l’any, fent valdre la tranquil·litat i la qualitat que ofereixen tant els seus hotels d’interior i ciutat com també els restaurants. “Som una reserva dins una reserva, ja que Ferreries és un dels municipis menorquins amb més índex de protecció natural, rodejats d’un patrimoni que volem compartir amb tots els visitants” explica el regidor de turisme, Ramon Sintes.
Per la seva banda, el municipi d’Alaior, que des de fa cinc anys assisteix amb un estand propi a FITUR, també farà servir la gastronomia com a una de les estratègies per diferenciar-se com a destí. En aquest cas ho farà de la mà dels productes gelats de La Menorquina amb un ‘showcooking’ de creacions dolces i innovadores que portarà a terme el xef Carlos Medina, aprofitant els orígens alaiorencs d’aquesta coneguda empresa gelatera. Així mateix, s’oferirà un tast de productes dins la jornada dedicada a valorar les tradicions pròpies d’Alaior.