La Menorquina i Licors Biniarbolla han creat un gelat de ginebra de Menorca amb llimona que diuen farà les delícies dels amants d’aquesta beguda tradicional en un format encara més refrescant. La Pomada Iced o Gin amb Llimonada Iced, dirigida als adults per la graduació alcohòlica de 4,5° que porta (semblant a la d’una cervesa), s’ha presentat aquests dies en societat en una festa celebrada a les instal·lacions que Biniarbolla té a Es Castell.
La coneguda marca de gelats nascuda a Alaior fa 84 anys i l’elaborador local de ginebra GLOP, han sumat esforços en una clara aposta per innovar amb productes elaborats amb ingredients locals i, especialment, de Menorca i Balears. Ja fa quatre anys que La Menorquina, propietat actualment d’un fons d’inversió, està fent un viatge cap als seus orígens en una clara voluntat de posar en valor les seves arrels i ara ho fa atenent una petició històrica que tenien de reinterpretar la pomada o ginebra amb llimonada en un format gelat i divertit de consumir, tal com explicava el director general durant la presentació, el menorquí Ivan Leal. Aquesta no és la primera vegada que la companyia aposta per l’elaboració de gelats de qualitat segons els gustos locals i emprant ingredients de proximitat com les ametlles de Mallorca, el formatge de Maó o la sal d’Eivissa.

Licors Biniarbolla
Per emprendre aquesta nova aventura ha comptat amb l’ajut indispensable de l’empresa Licors Biniarbolla, que elabora la ginebra GLOP a les seves instal·lacions del municipi d’Es Castell, aportant un sabor únic i genuí al nou gelat. En aquest cas, es tracta d’un gin que s’obté després d’un curós procés de maceració en fred amb botànics cítrics com la flor de taronger, dos tipus de mandarines, a més de sàlvia i ginebre. El seu propietari, el britànic afincat a Menorca Mathew Meacham, destacava que estaven molt il·lusionats amb aquesta col·laboració i especialment amb la idea de poder gaudir de la pomada que ells elaboren en un format de gelat tan clàssic com ho és el push up. Biniarbolla també és coneguda a l’illa per elaborar la ginebra Premium INNat a més de diverses herbes tradicionals macerades sota l’atenta mirada de la mestra artesana licorera, Cristina Quintana.
A la venda a Menorca
De moment, tal com han avançat els seus promotors, la nova Pomada Iced, només es podrà adquirir als bars, restaurants i hotels de Menorca amb la idea d’arribar no només al públic local sinó especialment als visitants que cada temporada visiten l’illa.