Balears Vadevi
La ginebra més sostenible i militant del quilòmetre zero

Desenes de vegades haurem sentit allò de “redueix, recicla i reutilitza” com a una de les fórmules més eficients per defensar el medi ambient i reduir la petjada de carboni. Doncs bé, la marca menorquina iNNat, que elabora des de fa uns anys la seva ginebra premium a Menorca, ha decidit prendre la iniciativa amb la posada en marxa d’un sistema de recollida de les seves ampolles de vidre través del distribuïdor Menorquina de Begudes, que seran els encarregats de recuperar els envasos buits de bars, restaurants i esdeveniments que tinguin lloc a l’Illa.

Un cop siguin a la seva fàbrica d’Es Castell, seran convenientment sanejades i es tornaran a omplir i etiquetar de nou amb la inclusió d’un segell que acreditarà cada nova vida d’aquella ampolla. “Es tracta d’una idea que hem batejat amb el nom de Segells de vida, que voldrà dir les vegades que aquell envàs s’haurà pogut recuperar i reutilitzar”, explica el propietari i promotor d’aquesta iniciativa, Mathew Meacham. La marca iNNat es distribueix actualment només a Menorca i Mallorca, però tenen previst obrir mercat ben aviat a Catalunya. L’any passat van comercialitzar unes 15.000 ampolles i per enguany van cap a doblar aquesta venda després que s’acabi la temporada.

Licors Biniarbolla

El fet que Menorca estigui inclosa com a Reserva de la Biosfera des de fa 30 anys i defensi un territori sostenible que es vol preservar, ha servit d’inspiració per a la gent d’iNNat, que a més de la reutilització d’envasos, també aporta fons per l’entitat sense ànim de lucre Menorca Preservation Fund, dedicada a la lluita contra els plàstics i el medi ambient.

Una acció que fa a través de la venda dels licors que també maceren sota la marca Herbes Biniarbolla i que elabora al seu obrador, inaugurat tot just fa un any, la mestra artesana licorera, Cristina Quintana. De fet, per cada ampolla venuda, es destinen 0,10 cèntims a aquesta entitat i precisament fa pocs dies, feien lliurament d’un donatiu de 1.155 euros a la seva directora, Rebecca Morris.

“Som molt conscients de cada passa que fem i en aquest sentit, totes les herbes que emprem per macerar els nostres licors es cullen de la finca de Binissaida dels Barracons, molt a prop d’on tenim la nostra petita fàbrica amb una voluntat de militància amb el quilòmetre zero i a més, fer-ho en un espai que practica l’agricultura regenerativa”, conclou Meacham.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa