El pudin de monyaco és un dels dolços més senzills i deliciosos que s’atorga a l’antiga rebosteria menorquina i que tradicionalment se servia durant les festes i celebracions. Aquestes postres, amb molt pocs ingredients, aconsegueix seduir ràpidament el nostre paladar i transporta a aquells moments familiars on tothom s’asseu a una gran taula llarga per menjar, xerrar i compartir.
Encara que la recepta canvia segons la família i la regió de Menorca, aquestes postres tenen un sabor únic que reflecteix les tradicions culinàries de l’illa. Són unes postres ideals per a gaudir en qualsevol moment, especialment en festivitats locals. La seva textura esponjosa, així com la lleugeresa dels ingredients fan que posar-se’l a la boca sigui tot un plaer.
La paraula pudin es va començar a usar a Menorca després de la dominació anglesa. Maó va ser una de les poblacions on hi va haver més ocupació anglosaxona. En aquest sentit, el municipi va adoptar algunes frases i paraules dels anglesos, el que també inclou pudin. És per això, doncs, que en aquesta part de l’illa i poblacions dels voltants se’n diu pudin a diferència de Ciutadella i altres poblacions que li diuen greixera.

Ingredients:
500 grams de moniato rostit amb pell
120 gras de sucre
4 ous
1 culleradeta de canyella en pols
Ratlladura de llimona
Sucre molt per a empolvorar
Preparació:
El primer que s’ha de fer és pelar el moniato i triturar-lo amb el sucre, amb l’ajuda d’una forquilla. S’afegeix la canyella, la ratlladura de llimona i els ous prèviament batuts. Un cop s’aconsegueix la massa homogènia s’unta el motlle amb mantega i s’hi col·loca el preparat. Es preescalfa el forn a 180 °C fins i s’hi posa el pudin uns 20 minuts aproximadament. La clau es troba en esperar que es dauri i anar punxant amb escuradents la massa fins que aquest surti net. Finalment, es deixa refredar, s’empolvora amb sucre molt i se serveix.