Balears Vadevi
Jornades gastronòmiques del bacallà a Menorca

El bacallà serà el protagonista de les primeres jornades gastronòmiques que la casa de menjars de Can Pota, té preparades per aquest mes de novembre. Quatre dies temàtics que giraran al voltant d’un dels peixos més tradicionals i versàtils de la cuina popular, un ingredient que ha experimentat una evolució sorprenent. Des d’un producte humil i popular, el bacallà ha esdevingut una delícia tractada per les mans més expertes i creatives de la gastronomia. 

Per liderar aquest esdeveniment, Can Pota ha volgut comptar amb la presència d’un dels grans referents de la cuina guipuscoana, el xef Juan Mari Humada, propietari del llegendari Bar Hidalgo de Sant Sebastià, reconegut amb una estrella Michelin. La trajectòria de Humada en el món de la gastronomia és prou remarcable, ja que ha treballat al costat de grans mestres com Fernando Bárcena, cap de cuina del prestigiós Arzak, així com amb el conegut Ferran Adrià, de qui va aprendre durant els cursos impartits a El Bulli. La seva passió i talent el van portar a ser reconegut l’any 2012 per Diario Vasco amb el premi al Millor Bar de ‘Pintxos’.

El xef Juan Mari Humada, propietari del llegendari Bar Hidalgo de Sant Sebastià / Cedida
El xef Juan Mari Humada, propietari del llegendari Bar Hidalgo de Sant Sebastià / Cedida

Un menú exclusiu 

Juan Mari Humada ha dissenyat un menú gastronòmic que tindrà diverses elaboracions tant fredes com calentes, pensades per fer lluir la versatilitat del producte amb l’objectiu de descobrir i gaudir les múltiples textures i sabors que en destil·len gràcies a diferents tècniques de preparació tant tradicionals com innovadores. Tot aquest treball estarà preparat per Humada en col·laboració amb l’equip de cuina de Can Pota. “El nostre objectiu no és només oferir una experiència culinària de gran qualitat, sinó també reivindicar el valor de la cuina tradicional, combinant-la amb la creativitat i l’experiència d’un xef reconegut” explica Juan José Pereira, propietari d’aquest establiment amb arrels asturianes, que fa una dècada va obrir les portes al centre de Maó i que s’ha fet un lloc entre els establiments d’anomenada de l’illa on se serveixen plats de cullera. 

Més notícies
Cellerers i enòlegs de la DO Pla i Llevant han tastat els vins d'una anyada que qualifiquen d'excel·lent tot i que curta/Biel Modino
DO Pla i Llevant avisa: ‘aquest és un any de vinassos!’
Coincidint amb Sant Martí han fet el tast dels 'vins en rama' i constaten la gran qualitat de l'anyada
La reserva marina de Ponent, que inclou les illes d'El Toro i les Malgrats, podria veure replantejada la seva ampliació/CAIB
El sector pesquer tendrà un ‘extra’ de 2,5 milions de l’ecotaxa, el 2025
La vigilància de les Reserves Marines es veurà especialment reforçada amb aquesta aportació
L'especial orografia de la finca on es conrea la vinya a gran altura, proporciona la seva singularitat a aquest vi/Son Vich de Superna
Costers de Tramuntana, un homenatge a la varietat Ull de llebre mallorquina
Son Vich de Superna expressa en aquest monovarietal tot el potencial d'aquesta varietat minoritària a Mallorca
José María Borrás ja té un nou guardó per afegir al seu palmarès/Agència Vivir del cuento
El menorquí José María Borrás, millor jove xef per a San Pellegrino
Apadrinat pel xef Andreu Genestra confirma una carrera brillant, de premi en premi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa