Balears Vadevi
Menorca participa al Gastronòmic Fòrum Barcelona

La capital catalana torna a ser aquests dies l’epicentre del món gastronòmic des de dilluns i fins dimecres amb Menorca present al Gastronòmic Fòrum Barcelona, una edició mes i ja en van tres, en aquesta gran cita que enguany gira al voltant de la cuina responsable. A més, té l’objectiu de fer una feina rere els fogons que tingui en compte aspectes com la conciliació familiar, l’ecologia o la incorporació de les noves tecnologies a la gestió del dia a dia, entre d’altres. Hi participen més de 350 empreses i 130 ponents entre xefs, pastissers, sumillers i periodistes gastronòmics amb una agenda intensa d’activitats. El Consell Insular de Menorca, a través del seu departament d’Economia i Serveis Generals, disposa d’un estand al Pavelló 8 del recinte firal amb la presència de productes agroalimentaris de l’illa com el formatge, la ginebra, la sal o les ensaïmades, entre d’altres. És el tercer any que es dona suport per tal que els productors locals puguin disposar d’un aparador on poder presentar les seves novetats i generar sinèrgies, tot i que enguany s’ha passat de set a cinc productors. Les marques que hi són presents aquest 2024 són: Sal de Menorca, Destil·leries Xoriguer, Formatges Quintana, Licors Biniarbolla i Sa Sucreria. 

Imatge del Gastronòmic Fòrum Barcelona / Joan Carles Moreno

Plats menorquins cuinats en directe

Amb l’objectiu de dinamitzar la presència menorquina, s’ha tornat a optar per la fórmula de convidar a diferents cuiners de l’illa per tal que puguin cuinar en directe i compartir els seus plats amb els milers de visitants que cada any passen per aquest esdeveniment. Enguany els protagonistes seran Jesús García, del restaurant Dos Camins de Ciutadella, que ha obert portes aquest estiu i que aquest dilluns ja ha pogut cuinar uns canelons de conill i dimecres prepararà una tortada d’ametlla. També hi serà Joan Salord del restaurant Es Pinzell de Ciutadella, amb una exhibició marinera d’uns calamars plens. I finalment Francesc Aguiló, que treballa al Restaurant Ca n’Aguedet que gestiona Caritas Menorca i que prepararà unes albergínies plenes i un moretum, un dels plats més antics que es coneixen de l’antiga Roma i que consta d’una crema de formatge amb herbes fresques que també forma part del receptari menorquí en forma de paté.

Artesania present

Els visitants que s’acostin a l’estand de Menorca, a més de la gastronomia, podran gaudir també de l’artesania i és que s’ha volgut aprofitar l’espai per fer una petita mostra de treballs manuals fets per artesans que formen part del paisatge illenc com són les barreres d’ullastre de l’arader Carlos Moll o també les típiques cadires menorquines conegudes com “coca rossa” de la fàbrica de Ca n’Anglada de Ciutadella.

Més notícies
 La vacunació garanteix un elevat nivell d'immunitat a l'inici del segon any de l'epidèmia/CAIB
700.000 euros per vaccins i manescals per vacunar contra la llengua blava
L'objectiu de la Conselleria és vacunar el 85% de la cabanya ramadera afectada per la malaltia fins al 15 d'abril de 2025
Donar a conèixer els vins que fan els cellers de la IGP és el principal objectiu del festival/IGP Vi de la Terra Mallorca
Vi de la Terra Mallorca duu a Palma el Raïm Wine Fest
El festival itinerant de vi i música es trasllada al Parc de la Mar el 16 de novembre amb les activitats habituals i novetats enogastronòmiques
Miquel Serra es confessa un apassionat de la cuina tradicional/Cedida
Miquel Serra arrisca i emprèn camí en solitari
Es presenta com a xef privat per difondre els seus coneixements sobre gastronomia tradicional balear
Panellets, dolços típics de Tots Sants | Foto: Shuterstok
Cau la demanda de pastissos tradicionals per Tots Sants
Panellets i rosaris ensucrats perden terreny davant altres elaboracions menys arrelades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa