Balears Vadevi
Presentació en societat dels nous vins de Torralbenc

Matinal de gala al celler alaiorenc de Torralbenc per celebrar la presentació dels seus nous vins amb una trentena llarga de professionals del sector de la restauració i la distribució de Menorca, que van poder gaudir d’una jornada especial que va servir per donar a conèixer la nova anyada. La convocatòria va comptar amb diversos convidats del món del vi com el prestigiós enòleg, José Ramon Lissarrague, que s’encarrega de donar assessorament a l’equip tècnic de Torralbenc, dirigit per Cesar Palomino i Raquel Rodriguez. L’acompanyaven Pedro Ballesteros, tot un referent a nivell nacional i internacional del sector vitivinícola, Master of Wine i membre del Basque Culinary Center, entre d’altres. Del món gastronòmic també va participar Shua Ibánez, sommelier del prestigiós restaurant Arzak que es va desplaçar també expressament a Menorca i va protagonitzar el tast guiat.

Tast guiat, visita i degustació

La visita va començar a primera hora amb un tast guiat per Pedro Ballesteros al que només van poder assistir una selecció de diferents restauradors de Menorca d’establiments com Cafè Balear, Ses Forquilles, El Romero, Trèbol o Sa Paradeta d’en Doro, entre d’altres. Posteriorment, la resta de convidats van afegir-se a un passeig per les vinyes de Torralbenc. El celler té actualment 16,5 hectàrees en explotació, 6,5 de les quals estan a la meitat de la producció, amb l’objectiu de poder arribar a les 90.000 ampolles quan estigui tota la superfície en producció. El director tècnic, Cesar Palomino va voler destacar que el més important no són les varietats plantades, que evidentment marquen els diferents tipus de vins que es poden elaborar sinó sobretot el lloc on aquestes vinyes creixen i les circumstàncies d’entorn que les rodegen. Per la seva part, José Ramon Lissarrague va voler compartir el seu coneixement sobre aquest entorn i la filosofia de poda i treball que es porta a terme a Torralbenc.

Imatge de la presentació dels nous vins de Torralbenc / Cedida
Imatge de la presentació dels nous vins de Torralbenc / Cedida

Al migdia va tenir lloc un segon tast dirigit per la sommelier del restaurant Arzak i el director tècnic de Torralbenc on es van presentar els nous vins d’enguany. En aquest sentit, es va poder tastar el Torralbenc Negre, elaborat amb les varietats syrah i merlot que s’obté a partir de les parcel·les més antigues de la propietat, recollides i seleccionades a mà. També dos monovarietals com el Pinot Noir Rosat, i el Monestrell Rosat, que Torralbenc elabora i comercialitza com a Vi de la Terra Illes Balears. Un altre dels protagonistes va ser l’Albenc, un cupatge de les varietats sauvignon blanc, viognier, parellada i malvasia amb el que el celler ha aconseguit arribar a molts establiments de l’illa. En aquest sentit, Torralbenc és un dels pocs celler menorquins que ha fet el salt al terreny internacional de la mà d’un distribuïdor, arribant a diversos països d’Europa, els Estats Units o fins i tot Àsia, on són presents a Hong Kong. La presentació es va completar amb un tast de productes locals i de la cuina que elabora l’hotel Torralbenc on estan ubicades les seves vinyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa