Balears Vadevi
Quan aprendre no és només cosa dels més petits

Cada any més de sis mil menorquins accedeixen a diferents propostes de formació que posen a la seva disposició les Escoles d’Adults de Menorca com a centres públics dependents de la Conselleria d’Educació del Govern de les Balears i amb convenis amb el Consell Insular de Menorca i els diferents ajuntaments de l’illa. En aquest sentit, un sis per cent de la població gaudeix d’una oferta formativa que va des de l’educació formal als estudis no reglats, passant per tallers o activitats formatives que queden repartides entre els vuit municipis que conformen l’illa.

L’Associació d’Adults de Menorca, entitat sense ànim de lucre vinculada a aquests centres públics que existeixen a l’illa, prepara també cada any una bateria de propostes complementaris amb format més lúdic i cultural que abracen una gran oferta de més curta durada que van des de la fotografia, la restauració de mobles, l’astronomia o la gastronomia entre molts d’altres. Quan arriba setembre, s’obre el calendari de múltiples opcions que s’acabaran fent realitat a mesura que es vagin omplint les places disponibles. Qui digui que l’hivern a Menorca és avorrit és perquè no coneix encara tot el que pot arribar a explorar a través d’aquestes propostes.

Maridatge i varietats de raïm

L’art del maridatge és una les més de dues-centes propostes que hi ha disponibles cada any i que ofereixen la possibilitat d’aprendre a combinar vins i aliments per millorar l’experiència gastronòmica. Al llarg del curs, els ensenyen a identificar les característiques fonamentals dels vins, com l’aroma, el sabor i la textura, i com aquests elements es poden equilibrar i complementar amb diferents tipus de productes.

Per qui vulgui endinsar-se encara més en el món del vi, la sommelier Sara Sanchís ofereix una exploració detallada d’aquest món, centrant-se en les diferents varietats de raïm. Els participants estan convidats a descobrir les característiques úniques de cada tipus de raïm, des del seu perfil aromàtic fins a com influeixen en el sabor i la textura dels vins. El curs inclou una introducció a les principals regions vitivinícoles, així com una explicació sobre els processos de vinificació que transformen el raïm en vi a més de tastos guiats. També la cervesa té un curs pensat per aprendre a maridar-les de manera adequada amb àpats que permetin gaudir-les encara més. Aquesta oferta està disponible als municipis de Maó, Sant Lluís i Ciutadella.

Cuina creativa i tradicional

La proposta de cursos relacionats amb gastronomia tampoc es queda enrere amb la participació de professionals reconeguts com Bàrbara Lluch o Victor Bayo al capdavant dels cursos. En aquest sentit, Lluch és l’encarregada de guia una proposta formativa dissenyada per inspirar i desenvolupar la creativitat a la cuina, oferint les eines i tècniques necessàries per innovar i crear plats únics. Des de l’experimentació amb ingredients, textures, sabors i presentacions, tot explorant noves maneres de combinar elements tradicionals amb idees modernes per tal de pensar fora dels límits convencionals.

Per la seva banda, Bayo té al seu portafolis una proposta de cuina menorquina per poder aprendre a preparar plats típics de l’illa com la caldereta de llagosta i l’ensaïmada amb tècniques culinàries autòctones així com un curs de pinxos i tapes en una idea de cuina pensada per compartir aquestes petites elaboracions no exemptes de creativitat i un esforç en presentació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa