Balears Vadevi
Segona edició dels tasts històrics Ciutat de Maó

L’Ajuntament de Maó ha presentat la nova edició de Tasts històrics Ciutat de Maó que per segon any consecutiu permet donar conèixer la gastronomia local a la vegada que es visiten espais hotelers. Després de l’acollida de la primera edició el 2024, es duran a terme cinc tastos i degustacions de productes de quilòmetre zero. En aquest cas els protagonistes seran el vi de Santa Catalina, els Bolets de Menorca, el safrà d’Isafrà, la cervesa de Grahame Pearce i els formatges de sa Cooperativa del Camp. La primera cita serà el pròxim el 21 de març i la darrera el 23 de maig amb la participació també de cinc establiments hotelers de la ciutat com Hotel Seath Port Mahón, Hotel San Miguel Menorca, Malbúger Nou Agroturisme, els Apartaments Royal Life o Boutique Hotel Ses Bruixes, que ja va participar en la primera.

El batle de Maó, Héctor Pons, ha reivindicat que existeix una falsa sensació que el sector primari del municipi és limitat, però la realitat és una altra perquè hi ha des de productors de vi, de cervesa, de formatge o de mel, entre molts d’altres. “Amb aquesta iniciativa volem posar de manifest que a la vegada que tenim una bona oferta turística i diversificada, també tenim un sector primari molt viu, actiu i innovador” ha emfatitzat. En aquest mateix sentit, Pons ha destacat la importància del sector turístic com a “palanca perquè la resta de sectors, com el primari, continuïn vius al municipi”. La coordinació de tots aquests esdeveniments anirà a càrrec de Sa Cooperativa del Camp, tal com ja va passar a la primera edició.

Imatge dels Tasts històrics Ciutat de Maó / Cedida
Imatge dels Tasts històrics Ciutat de Maó / Cedida

Balanç positiu 

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Susana Salom, ha volgut fer balanç del qual va ser la primera edició el 2024, destacant l’èxit de participació que va tenir amb una gran assistència a totes les propostes que es van posar en marxa i que tenien com a punt de partida, el fet d’estalonar el producte local, els seus productors i les seves explotacions com a teixit econòmic important del municipi de Maó. Precisament aquest mes de març el vi també tornarà a ser protagonista a Maó amb dos esdeveniments que permetran oferir una mirada cultural i més lúdica. En aquest sentit, el pròxim 20 de març tindrà lloc a l’hotel Ses Bruixes la presentació del llibre “El vi de l’alquimista”, de Pepe Müller amb l’enologia com a teló de fons en un thriller ple de misteris i sorpreses en la millor tradició de les novel·les de Dan Brown. D’altra banda, el dilluns 24 la distribuïdora De Vins Menorca, ha organitzat una sessió amb músic i vi on sis cellers de diferents procedències faran uns tastos guiats dirigits a professionals i amants del món del vi. Seran els cellers Mas Gomà, Vinyes Singulars, Alfredo Arribas, Jordi Miró, Finca Torremilanos i Cuvée 3000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa