Balears Vadevi
Torna la gran fira de l’hostaleria i la restauració a Menorca 

Després de l’èxit de convocatòria aconseguit a Mallorca, Horeca Balears arriba a Menorca en la seva tercera edició prevista de l’11 al 13 de març. Serà novament al recinte firal de Maó, en un esdeveniment dirigit al sector de l’hostaleria i la restauració que serveix per obrir boca a l’inici de temporada i que en molt poc temps, s’ha sabut fer un lloc dins l’illa com espai de referència per descobrir novetats, tancar acords comercials i sentir i veure en directe els xefs més reconeguts del nostre arxipèlag.

L’any passat hi van passar més de 3.000 persones i va comptar amb 40 empreses distribuïdores als estands participants, en un esdeveniment molt concorregut i farcit de nombroses propostes on es va homenatjar, entre d’altres, al cuiner Antoni Borràs per la seva contribució a la cuina menorquina i que el passat mes de desembre ens deixava als 93 anys.

Imatge de la fira d'hostaleria i restauració de Menorca Horeca Balears / cedida
Imatge de la fira d’hostaleria i restauració de Menorca Horeca Balears / cedida

Concursos en marxa

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els diferents concursos que tindran lloc durant la fira i que són sempre un al·licient per atraure públic i poder posar a prova el talent i la creativitat dels participants. Alguns dels certàmens formen part de l’històric d’Horeca Balears a Menorca com el de Cuina amb Peix Popular, que desafia als xefs a elaborar plats creatius amb peix de l’illa dins un entorn de sostenibilitat o el de Millor Bocata Gourmet, que cerca qui sigui capaç de fer una obra mestra gastronòmica en forma d’entrepà. Com novetat per aquest 2025, arriba el concurs de la Millor Hamburguesa, el de Pizza Gourmet i el de Cuina amb Be, amb premis que arribaran fins als 3.500 euros.

Pel que fa a l’hamburguesa, els concursants competiran per crear l’hamburguesa més deliciosa i innovadora, fusionant sabors i tècniques per impressionar el jurat i en el cas de les pizzes, es vol desafiar els participants a elevar aquest producte d’origen italià però plenament integrat a casa nostres fins a un nivell gastronòmic superior amb ingredients innovadors i tècniques especialitzades. Pel que fa a la prova de Cuina amb Be, un dels productes locals més preuats de la tradició gastronòmica menorquina, els cuiners que hi participin hauran de mostrar la seva creativitat i enginy utilitzant productes específics en les seves preparacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa