Que la cuina menorquina cada dia és més reconeguda i valorada, no hi ha dubte i si la proclamació de l’illa com a Regió Gastronòmica Europea li va servir per donar-li un impuls i fer valdre el talent que hi ha darrere els fogons, la nova edició de la Mostra de Cuina Menorquina confirma aquest interès a seguir promocionant els seus plats i els productes locals.
Aquesta setmana s’ha presentat a Palma davant els mitjans de comunicació i diversos representants del sector aquesta cita imprescindible per als foodies que organitza i promou des de fa catorze anys l’Associació de Restauració de Menorca (CAEB) amb col·laboració de l’AgènciaCom.
Del 22 de setembre fins al 8 d’octubre, trenta-set restaurants de Menorca oferiran una doble proposta de Menú Mostra a preu fixat de 20 euros amb begudes no incloses i un Menú Gastronòmic, a preu lliure, on miraran d’oferir un mix entre receptes tradicionals i cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada.
El president dels restauradors menorquins, José Bosch, manifestava la seva satisfacció no només en veure que a tots els municipis de Menorca hi haurà restaurants que hi participin sinó que també si han afegit una bona part dels restaurants dels agroturismes que hi ha repartits per l’illa. “Estic molt content per aquesta voluntat en ser-hi presents per part dels companys del sector, que municipis com Alaior o Maó s’hi pugui trobar la Mostra ben representada i després que també hi siguin les cuines dels agroturismes com un atractiu més que tenim a l’illa” explica Bosch. Per la seva part, el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, ressaltava que aquest esdeveniment “serveix per a beneficiar molts sectors i que contribueix a allargar la temporada turística”.
A nivell institucional, la Directora Insular de Promocio Turistica i Fons Europeus del Consell Insular de Menorca, Begoña Mercadal també va assistir tot convidant a aprofitar aquesta oportunitat per gaudir de la cuina menorquina. Com a mostra del talent culinari insular, el jove xef José Maria Borràs, al capdavant del restaurant Santa Mariana d’Alaior, va elaborar un tapa amb producte local a base de diferents verdures sota el títol “Paisatge en textures de setembre” que van degustar els assistents.
La llista dels restaurants
Els restaurants que hi participen en aquesta edició són:
Es Born, Molí des Comte, Pinzell Restaurant, Racó d’es Palau, Restaurant S’Amarador, Restaurante Faustino, Ses Voltes Espai Gastronòmic, Vestige Son Vell – Sa Clarissa i Vestige Son Vell – Vermell a Ciutadella; Restaurante Maribel a Cala Blanca; Es Barranc a Cala Galdana; Restaurante Loar Ferreries a Ferreries; Es Chic a Es Migjorn Gran; Restaurante Don Tomás a Santo Tomás; Ca n’Olga, Café Bistro Sol 32, Hotel Jeni & Restaurante i The Tapas Gastrobar a Es Mercadal; Cafè del Nord i Sa Fonda a Fornells; Nura, Siempreviva i Torralbenc a Alaior; Agroturisme Llucasaldent Menorca – Son Bou i Es Jardí des Temple a Son Bou; Es Casino de Sant Climent a Sant Climent; Bodegas Binifadet, Restaurante La Venta i Sa Pedrera des Pujol a Sant Lluís; Alma Salada a Binibeca; Artiem Carlos i Sant Joan de Binissaida a Es Castell; Artiem Capri, Cantina Illa del Rei, El Romero, Nou Bar i Sa Lliga Marítim a Maó.
Podeu consultar el llistat en calma i els menús que serviran a través de la pàgina web de la iniciativa.