Balears Vadevi
Xoriguer llença una nova ginebra ecològica

Perquè no s’ha de deixar mai d’innovar, Destil·leries Xoriguer acaba d’afegir al seu catàleg el primer destil·lat ecològic, Organic Gin Xoriguer. Una nova referència que serà elaborada als alambins centenaris de les seves instal·lacions del Moll de Ponent al port de Maó amb ingredients naturals cent per cent ecològics, a partir de la recepta original de la marca menorquina amb denominació d’origen, datada al segle XVIII, i d’acord amb el mateix mètode de destil·lació, anomenat one-shot method.

Tal com explica el gerent de la firma, Adolfo Vilafranca, des de 1945 elaboren Gin Xoriguer sobre la base d’una recepta amb pocs ingredients i un mètode de destil·lació tradicional, que se serveix de llenya procedent del desbrossament dels boscos de Menorca i d’aigua de mar per poder refrigerar el procés. “El que hem fet amb Organic Gin Xoriguer és incorporar al procés de destil·lació baies de ginebre, que seleccionem a mà i alcohol ecològic” detalla Vilafranca. “Amb aquesta nova incorporació volem expressar el nostre compromís cap a models de producció sostenibles, més respectuosos amb el medi ambient i els recursos naturals, a més de donar resposta als molts consumidors que comparteixen aquesta sensibilitat i aposten per productes amb el segell ECO” comenta.

La ginebra es farà recuperant una recepta antiga datada al segle XVIII | Magdalena Matas

Presentació en societat

Aquest 8 de juny, Organic Gin va ser present en societat en el marc de la festa ecològica i musical anomenada FEiM!, celebrada a Porreres i que promou el Consell Balear de Producció Ecològica i l’Associació de la Producció Ecològica de Mallorca. Destil·leries Xoriguer va voler aprofitar aquest esdeveniment per donar-la a conèixer entre els assistents amb una degustació. La marca ha començat també a distribuir-les a les botigues pròpies que té a Menorca tant a la fàbrica que es pot visitar al port de Maó com al centre de Maó.

Producció

Amb l’estiu a punt de solfa i les festes patronals a punt de començar a cada municipi amb Sant Joan com a tret de sortida, Destil·leries Xoriguer treballa aquests dies a un ritme frenètic per poder fer arribar la seva ginebra i la seva pomada (gin amb llimonada) a tots els racons de l’illa amb l’objectiu que torni a convertir-se en la beguda oficial de menorquins i visitants. En aquest sentit, des de l’empresa confien poder créixer un 2,5 % aproximadament respecte a l’any anterior i arribar aquest estiu als 250.000 litres de pomada i els 200.000 de ginebra consumits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a juny 28, 2024 | 16:35
    fat boy juny 28, 2024 | 16:35
    Mahon?. Doncs que els hi ho comprin a Mostoles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa