Les albergínies són una de les verdures més versàtils que podem utilitzar a la cuina i que trobarem molts de plats on són l’ingredient principal, com una bona escalivada amb all i oli d’oliva o un tumbet, i també es poden utilitzar per preparar escabetxades i confitades. Les farcides de carn són un plat típic de les illes per llepar-se’n els dits, fins i tot per als més reticents a les verdures i resulten igual de bones fredes que calentes. A Eivissa i Mallorca s’omplen en carn, però a Menorca no porten carn.
Es creu que de totes les varietats d’albergínia, la blanca és la més antiga, la que van portar els àrabs a les Illes. És una albergínia rodona, gran i de color totalment blanc i més dolça i menys amarga que les morades, encara que es cultiva menys per tenir unes espines grans i punxegudes molt incòmodes.

Ingredients:
- 4 albergínies
- 6 grans d’all pelats i picats
- 1 ceba gran pelada i picada
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 450 g de carn picada (de vedella i porc)
- Sal
- Pebre negre mólt
- AOVE
- Pebre vermell
- Pa ratllat

Preparació:
Talleu les albergínies per la meitat i feu-les bullir en aigua i sal fins que estiguin cuites.
Deixeu que es refredin i separeu la polpa de la pell. Reserveu.
En una paella, cuineu els alls i la ceba, afegiu-hi la carn i, una vegada que la carn ja no tingui suc, afegiu la salsa de tomàquet.
Cuineu 10 minuts més, afegiu-hi la polpa de les albergínies reservada, rectifiqueu de sal i pebre i remeneu 5 minuts més.
Farciu la pell de les albergínies amb la mescla preparada.
Col·loqueu-les en una safata i empolvoreu-les amb pebre vermell i pa ratllat. Regueu-les amb oli d’oliva i, per últim, poseu-les a coure al forn preescalfat a 200 °C durant 20 minuts.