Balears Vadevi
Recepta | Albergínies farcides a l’estil eivissenc

Les albergínies són una de les verdures més versàtils que podem utilitzar a la cuina i que trobarem molts de plats on són l’ingredient principal, com una bona escalivada amb all i oli d’oliva o un tumbet, i també es poden utilitzar per preparar escabetxades i confitades. Les farcides de carn són un plat típic de les illes per llepar-se’n els dits, fins i tot per als més reticents a les verdures i resulten igual de bones fredes que calentes. A Eivissa i Mallorca s’omplen en carn, però a Menorca no porten carn.

Es creu que de totes les varietats d’albergínia, la blanca és la més antiga, la que van portar els àrabs a les Illes. És una albergínia rodona, gran i de color totalment blanc i més dolça i menys amarga que les morades, encara que es cultiva menys per tenir unes espines grans i punxegudes molt incòmodes.

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 6 grans d’all pelats i picats
  • 1 ceba gran pelada i picada
  • 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
  • 450 g de carn picada (de vedella i porc)
  • Sal
  • Pebre negre mólt
  • AOVE
  • Pebre vermell
  • Pa ratllat

Preparació:

Talleu les albergínies per la meitat i feu-les bullir en aigua i sal fins que estiguin cuites. 

Deixeu que es refredin i separeu la polpa de la pell. Reserveu.

En una paella, cuineu els alls i la ceba, afegiu-hi la carn i, una vegada que la carn ja no tingui suc, afegiu la salsa de tomàquet.

Cuineu 10 minuts més, afegiu-hi la polpa de les albergínies reservada, rectifiqueu de sal i pebre i remeneu 5 minuts més.

Farciu la pell de les albergínies amb la mescla preparada.

Col·loqueu-les en una safata i empolvoreu-les amb pebre vermell i pa ratllat. Regueu-les amb oli d’oliva i, per últim, poseu-les a coure al forn preescalfat a 200 °C durant 20 minuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa