Hi ha receptes senzilles que ens porten directament a la cuina de les nostres mares i àvies. Són aquells plats que hem menjat des de la nostra infància i que recullen tot el saber culinari de generacions passades. Plats sense complicacions, amb ingredients de cada dia, però amb un sabor deliciós que difícilment es pot substituir.

L’arròs amb pollastre és una recepta que es consumeix al llarg de tot l’hivern, però especialment per Nadal, que és quan a les Pitiüses es prepara la salsa de Nadal, unes postres tradicionals en què cal brou de pollastre. Amb la carn sobrant d’aquell brou més que abundant es feia sofregit pagès o s’afegia al brou amb arròs. Tot per un únic motiu: no desaprofitar la carn.

Imatge d'un plat d'arròs amb pollastre | María José Amengual
Imatge d’un plat d’arròs amb pollastre | María José Amengual

La recepta d’arròs amb pollastre

Ingredients per a quatre persones:

  • Mig pollastre trossejat
  • Un cap d’alls
  • Un pebrot verd
  • Dos tomàquets de penjar
  • Safrà en bli, torrat i picat
  • Sal
  • Sagí
  • Aigua en quantitat suficient
  • 340 grams d’arròs

Preparació

Comencem fent un sofregit en una paella amb una mica d’oli, els alls pelats i picats, el pebrot tallat a quadradets petits i els tomàquets pelats i ratllats.

El següent pas és passar el sofregit a una olla alta, afegir-hi el pollastre i el sagí i tapar-ho amb aigua suficient perquè quedi tot cobert. Després, cal esperar una bona estona perquè l’olla bulli i la sopa estigui a punt.

Un cop la sopa ja faci olor i s’hagin concentrat tots els sabors dels aliments que hi hem posat, toca afegir-hi l’arròs i una punta de ganivet de safrà.

Es torna a esperar una estona més fins que l’arròs està fet i sense gaires esperes se serveix a un plat immediatament.

Arròs amb pollastre | María José Amengual
Primer pla d’un plat d’arròs amb pollastre | María José Amengual
Més notícies
La presència de cadàvers de tonyina dins la xarxa obliga a tirar tot el peix/Fed. Confraries de Pescadors IIBB
Domingo Bonnín: ‘Hi ha zones que són camps de mines de tonyines podrides’
El president de les Confraries de Pescadors denuncia l'existència de 'punts negres' on es produeixen aquestes troballes
Lorenzo Lafuente, expresident de Coinga / Instagram Cooperatives Agro-alimentàries
Mor Lorenzo Lafuente, fundador i expresident de Coinga
El coronel de l'exèrcit va presidir la Cooperativa Insular Pagesa durant 27 anys abans de passar-la a mans del seu fill, Santiago Lafuente
Premiats i patrocinadors a la Gala /PIMEM
II Premis Gastronòmics Mallorca, homenatge als restauradors i productors
Radio Mallorca-Cadena SER, Última Hora, i a la patronal PIMEM són els organitzadors dels premis que s'han atorgat aquesta setmana
La presentació de TaPalma va tenir lloc a la Sala de Plens de Cort/Ajuntament de Palma
S’acosta una nova edició de TaPalma
En aquesta edició, que es farà a partir del 27 de novembre, Cooperatives AgroAlimentàries figura com patrocinador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa