Hi ha receptes senzilles que ens porten directament a la cuina de les nostres mares i àvies. Són aquells plats que hem menjat des de la nostra infància i que recullen tot el saber culinari de generacions passades. Plats sense complicacions, amb ingredients de cada dia, però amb un sabor deliciós que difícilment es pot substituir.
L’arròs amb pollastre és una recepta que es consumeix al llarg de tot l’hivern, però especialment per Nadal, que és quan a les Pitiüses es prepara la salsa de Nadal, unes postres tradicionals en què cal brou de pollastre. Amb la carn sobrant d’aquell brou més que abundant es feia sofregit pagès o s’afegia al brou amb arròs. Tot per un únic motiu: no desaprofitar la carn.

La recepta d’arròs amb pollastre
Ingredients per a quatre persones:
- Mig pollastre trossejat
- Un cap d’alls
- Un pebrot verd
- Dos tomàquets de penjar
- Safrà en bli, torrat i picat
- Sal
- Sagí
- Aigua en quantitat suficient
- 340 grams d’arròs
Preparació
Comencem fent un sofregit en una paella amb una mica d’oli, els alls pelats i picats, el pebrot tallat a quadradets petits i els tomàquets pelats i ratllats.
El següent pas és passar el sofregit a una olla alta, afegir-hi el pollastre i el sagí i tapar-ho amb aigua suficient perquè quedi tot cobert. Després, cal esperar una bona estona perquè l’olla bulli i la sopa estigui a punt.
Un cop la sopa ja faci olor i s’hagin concentrat tots els sabors dels aliments que hi hem posat, toca afegir-hi l’arròs i una punta de ganivet de safrà.
Es torna a esperar una estona més fins que l’arròs està fet i sense gaires esperes se serveix a un plat immediatament.
