Si hi ha unes postres típiques de les illes Balears són els bunyols de patata o moniato, que es preparen per a qualsevol dia festiu o de celebració familiar i en la preparació de la qual se sol involucrar tota la família perquè una vegada que es fan se solen preparar una gran quantitat.
El fet d’usar o no bunyolera o de fer-los o no amb un forat central ja va a gust del reboster o depèn de la seva perícia en fer-los, però sigui com sigui la veritat és que són una delícia per a grans i petits, i que resulta impossible menjar només un d’ells.
Ingredients (per uns 22 o 24 bunyols):
- 280 grams de patata bullida amb pell
- 140 grams de farina
- 1 sobre de llevat de fleca
- 2 cullerades d’aigua
- 1 ou batut
- Oli d’oliva per fregir
- sucre per arrebossar els bunyols

Preparació:
Pelar la patata una vegada freda i xafar-la amb una forquilla en un bol. Afegir l’aigua, l’ou, el llevat i la farina i pastar fins que quedi tot unit. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar reposar en un lloc càlid, sense corrents d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.
Amb les mans untades d’oli anar agafant porcions de massa i formar. Reservar sobre el marbre untat també d’oli.
Posar oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calenta anar tirant els bunyols amb suavitat. Al principi s’enfonsaran, però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats, d’una banda, donar-los la volta amb cura perquè es daurin també per l’altra. Retirar amb una escumadora i anar col·locant en una safata amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents per fora i esponjosos per a dins.
Arrebossar-los en sucre i menjar-los encara calents.