Si hi ha unes postres típiques de les illes Balears són els bunyols de patata o moniato, que es preparen per a qualsevol dia festiu o de celebració familiar i en la preparació de la qual se sol involucrar tota la família perquè una vegada que es fan se solen preparar una gran quantitat.

El fet d’usar o no bunyolera o de fer-los o no amb un forat central ja va a gust del reboster o depèn de la seva perícia en fer-los, però sigui com sigui la veritat és que són una delícia per a grans i petits, i que resulta impossible menjar només un d’ells.

Ingredients (per uns 22 o 24 bunyols):

  • 280 grams de patata bullida amb pell
  • 140 grams de farina
  • 1 sobre de llevat de fleca
  • 2 cullerades d’aigua
  • 1 ou batut
  • Oli d’oliva per fregir
  • sucre per arrebossar els bunyols
Imatge de l'interior dels bunyols de patata típics de les Illes Balears / M.J.A.
Imatge de l’interior dels bunyols de patata típics de les Illes Balears / M.J.A.

Preparació:

Pelar la patata una vegada freda i xafar-la amb una forquilla en un bol. Afegir l’aigua, l’ou, el llevat i la farina i pastar fins que quedi tot unit. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar reposar en un lloc càlid, sense corrents d’aire, fins que la massa hi hagi pujat.

Amb les mans untades d’oli anar agafant porcions de massa i formar. Reservar sobre el marbre untat també d’oli.

Posar oli en una paella profunda (fins a una mica més de la meitat) i quan estigui calenta anar tirant els bunyols amb suavitat. Al principi s’enfonsaran, però ells mateixos pujaran a la superfície. Quan estiguin daurats, d’una banda, donar-los la volta amb cura perquè es daurin també per l’altra. Retirar amb una escumadora i anar col·locant en una safata amb paper de cuina per llevar l’excés d’oli. Han de quedar cruixents per fora i esponjosos per a dins.

Arrebossar-los en sucre i menjar-los encara calents.

Més notícies
L'infractor va proporcionar dades falses respecte dels peixos capturats/CAIB
Sancionat amb 60.000 euros un pescador per infraccions greus i reincidència
Va proporcionar dades falses respecte de l'origen dels productes obtinguts i va emmagatzemar peix sense pesar
Els cuiners d'ASCAIB han estat els ambaixadors del producte de qualitat de Mallorca a Madrid Fusión/CIM
Mallorca exhibeix gastronomia i producte local a ‘Madrid Fusión’ 2025
Compte amb una important representació de producte local i oferirà cuina en directe al llarg de totes les jornades de la XXIII edició d'aquesta fira internacional
Taula Parada ha visitat aquest restaurant de cuina senzilla i honesta del carrer de Francesc Suau de Palma, Melassa/TP
Taula Parada al restaurant ‘Melassa Cafè’ de Palma
Cuina mallorquina casolana, delicada i de qualitat
Amb el format de còmic, s'acosta la realitat de la vinya i el vi de forma senzilla per al lector/TB
‘Els ignorants’, un còmic per aprendre sobre el vi i els còmics
Durant un any que correspon al cicle anual de la vinya, comparteixen feina al camp, celler o la redacció amb visites a fires i autors de vins o còmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa