Aquesta recepta de frita eivissenca de porc és un plat típic de l’illa, molt fàcil de preparar i amb un resultat exquisit. Encara que sigui més apropiat per al fred hivern, el podem preparar durant tot l’any, ja que és un d’aquests plats que reescalfat conserva els sabors originals i queda igual de bo. La frita de porc també es coneix com a frita de matances, perquè era un dels plats que tradicionalment es preparava el dia de les matances amb bocins del mateix porc sacrificat.
En el cas que hi hagi certa part de la taula que li agradi el fetge, també se li pot afegir trossejat, encara que és prescindible si sembla que el gust és massa fort. En concret, per aquells que no tenen el paladar tan acostumat és millor que si s’utilitza es trossegi menut. Ara bé, és gairebé obligatori acompanyar aquesta recepta amb una bona llesca de pa pagès i una copa de vi negre.

Ingredients:
- Magre de porc trossejat
- Costelles de porc trossejades
- Fetge de porc trossejat
- Pebrots verds trossejats
- Patates pelades i tallades al llarg i més aviat gruixudes
- Rovellons (a Eivissa s’anomenen pebrassos) nets i trossejats
- Alls sencers xafats
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre molt
Preparació:
El primer pas de tots és començar pel fregit. D’aquesta manera, es van posant a la paella separadament els ingredients en abundant oli d’oliva. En concret, s’hi inclouen les patates amb els alls i els pebrots i, una vegada fets, es van passant a una paella més gran. Una de les claus per aconseguir potenciar tots els sabors és salar cada vegada que els ingredients es traslladen d’una paella a una altra. Finalment, s’escalfa tot junt sobre el foc per unir-ho.