Balears Vadevi
Acord per recopilar informació estadística del sector primari a les Balears

El Consell de Govern ha autoritzat el conveni anual de col·laboració entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació en matèria d’estadística agrària, ramadera i pesquera per al 2022, en compliment del Pla d’Estadística Nacional 2021-2024.

L’objectiu és establir l’acció conjunta en aquest àmbit, així com la recollida d’informació en explotacions agràries, establiments, empreses industrials i mercats de productes agraris, i la gravació i validació d’aquests.

Les actuacions previstes mitjançant aquest conveni són l’enquesta anual de superfícies i rendiments de cultius, els avenços mensuals i les estadístiques de superfícies i produccions agrícoles, les estadístiques sobre efectius i produccions ramaderes, l’avaluació del moviment comercial pecuari, els preus mitjans nacionals per a diversos productes i també dels salaris agraris; el preu anual de les terres d’ús agrari, els cànons d’arrendaments rústics i els comptes econòmics per determinar els indicadors macroeconòmics de l’activitat agrària.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació aporta un màxim de 21.656,84 €, que es dediquen a l’execució de les operacions estadístiques acordades, mentre la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació es fa càrrec dels mitjans materials i humans per desenvolupar aquestes tasques. Les actuacions es duran a terme a través del Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA).

L’estadística constitueix una eina fonamental per a la presa de decisions de manera eficient. La informació estadística, així com la seva recopilació i anàlisi, és imprescindible per conèixer els diferents àmbits que integren la realitat territorial de les Illes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa