Balears Vadevi
Adéu al certificat COVID en la restauració de les Balears

Des d’aquest dissabte no caldrà ensenyar el passaport Covid per accedir als restaurants, ni tampoc en d’altres centres de l’àmbit cultural o esportiu. Així ho ha aprovat aquesta setmana el Consell de Govern en una sessió extraordinària i que entra en vigor avui mateix que s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

La presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, ho ha avançat als principals agents socials en la Mesa de Diàleg Social convocada dijous 10 de febrer, i en la qual hi participaren la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el president de PIMEB, Jordi Mora; el secretari general d’UGT, Lorenzo Navarro, i el de CCOO, José Luis García. A més a més, l’equip de Govern ho ha compartit de manera telemàtica amb els presidents dels quatre consells Insulars (Catalina Cladera, Vicent Marí, Susana Mora i Anna Juan), així com amb el batle de Palma, José Hila, i el president de la FELIB, Antoni Salas.

El Consell de Govern va establir el 8 d’octubre l’accés amb certificat COVID als locals considerats com a discoteques. Més endavant, en l’Acord de 29 de novembre, s’hi varen afegir altres àmbits, en funció del nivell d’alerta sanitària, fins a arribar a aplicar-se als principals establiments d’accés públic, com ara els locals d’oci, restauració, cinemes, gimnasos o la participació en competicions esportives, entre altres.

El Govern considera que l’aplicació ha estat útil els darrers mesos per contenir i suavitzar l’impacte de la sisena onada de la COVID-19 a les Illes Balears. Especialment destacat ha estat l’impuls que s’ha donat a la vacunació contra el SARS-CoV-2, ja que durant el termini en què ha estat en vigor més de 44.000 persones majors de 12 anys han optat per rebre almenys una dosi per pal·liar els efectes de la malaltia.

La situació epidemiològica ha millorat les darreres setmanes, amb una incidència que ha passat en només una setmana (del 2 al 9 de febrer) d’una IA14 de 2.815 casos per cada 100.000 habitants a una de 1.661 a l’arxipèlag. Així mateix, també ha millorat la situació hospitalària en els darrers 7 dies: de 83 persones a l’UCI i 390 ingressades a planta que hi havia el 2 de febrer, ahir n’hi havia 61 a l’UCI i 343 a planta. Per tot plegat, el Govern considera oportú relaxar mesures de cara a recuperar progressivament la normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa