Balears Vadevi
25.000 jocs d’imants per promocionar el producte local entre estudiants

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha començat a repartir un joc d’imants de gelera sobre el producte local i de temporada entre els alumnes de les Illes. En concret, se’n repartiran 24.756 entre alumnes de 226 escoles de les Balears. Els infants reben també un tassó reutilitzable en el marc del programa de fruita, hortalisses i llet a les escoles. Tant el joc d’imants com els tassons es reparteixen a nins i nines de tercer, quart i cinquè de primària de les Balears. Segons ha explicat la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, es tracta «que allò que ensenyam als alumnes amb les unitats didàctiques sobre producte local es traslladi també a casa». «La idea és que els infants impliquin també els pares, valorin els nostres productes i després els consumeixin», ha remarcat.

El joc d’imants duu per títol ‘Aprèn amb el joc del producte local i de temporada!’. Es tracta d’un imant de gelera desmuntable en 20 peces sobre diferents productes locals de les Balears, com la pastanaga morada, la carabassa, les figues, els albercocs o les taronges, que els alumnes han de col·locar a la gelera a l’estació de l’any en què són temporada. Aquest joc d’imants ha estat finançat a través de l’Impost del Turisme Sostenible (ITS). El disseny ha estat elaborat per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI).

Tassons reutilitzables | CAIB
Tassons reutilitzables | CAIB

Els infants també reben un tassó reutilitzable, i personalitzable amb el nom, amb el logotip guanyador del concurs de dibuixos del programa escolar que va organitzar la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació durant el confinament del curs 2019/2020. La idea és que els infants l’utilitzin en el marc del programa europeu de fruita, hortalisses i llet a les escoles. Els infants reben setmanalment suc de taronja i llet local. Actualment es reparteix llet i fruita per valor de 401.671 euros. Aquest programa té per objectiu fomentar el consum d’aquests productes entre la població infantil i inculcar hàbits alimentaris saludables per lluitar contra l’obesitat infantil.

Aquests dos materials s’emmarquen en les mesures d’acompanyament del programa que desenvolupa la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació a les escoles. Per illes, es repartiran 19.813 jocs d’imants i tassons entre 177 escoles de Mallorca; 1.943 entre 17 escoles de Menorca, i 3.000 entre 32 col·legis d’Eivissa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa