Balears Vadevi
Aprovats sis-cents mil euros pel foment de productes agrícoles de qualitat

El Consell de Govern, a proposta del FOGAIBA, ha aprovat iniciar l’expedient per convocar, mitjançant un procediment anticipat de despesa, els ajuts per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per a l’any 2023 amb 600.000 euros. Els productes de qualitat fan referència a les DO, DOP, IGP, l’agricultura ecològica i també l’agricultura integrada.

“La qualitat dels aliments, entesa com a qualitat més elevada que l’exigida sota les normes obligatòries, pot incrementar el valor afegit en productes agrícoles primaris i augmentar les oportunitats de mercat per als productors”, comenten des de l’Administració. Per això, consideren “fonamental” donar suport als consells reguladors de les diverses marques de qualitat amb l’objectiu de potenciar l’elaboració d’uns productes amb característiques diferenciades, amb alts nivells de qualitat basats en uns controls i subjectes a unes “regles de producció i d’elaboració més estrictes”, que permetin l’adequació de l’oferta a la creixent demanda d’aquests productes.

Prop de 2,5 milions en els darrers tres anys

En total, en el període 2018-2020, s’han destinat 2.4600.000 euros a aquesta línia d’ajuts que s’han repartit en cinc convocatòries on la demanda sempre ha estat superior al crèdit previst inicialment, i s’ha augmentat en cada ocasió.

Aquesta línia d’ajuts va dirigida a fomentar productes com les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca, DOP Oliva de Mallorca i DOP Pebre Bord de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Ensaïmada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Sobrassada de Mallorca i IGP Oli d’Eivissa), Vi de la Terra de Mallorca, Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana – Costa Nord, l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa