Balears Vadevi
ASAJA rep la seva part del patrimoni de les Cambres Agràries

La conselleria d’Agricultura tanca amb les organitzacions agràries el lliurament del patrimoni del que un temps foren les Cambres Agràries. Aquesta setmana s’ha formalitzat el lliurament a la patronal agrària ASAJA: 140 mil euros que ajudaran a fer front a nous reptes de futur.

“Ha estat un bon regal de Nadal”, diuen des d’ASAJA que expressaven d’aquesta manera a través de les xarxes socials la satisfacció per la recuperació d’aquest patrimoni. La patronal reconeix que així es dona compliment a l’acord arribat amb les Organitzacions Professionals Agràries (OPA) i l’esforç fet per la conselleria, amb aquestes paraules: “Avui finalment hem rebut el patrimoni de les Cambres Agràries que ja s’havia acordat a les OPA. Agraïr la voluntat de la Conselleria d’ Agricultura i de tots els funcionaris del Fogaiba que han fet possible. Això permetrà reforçar el associacionisme agrari i afrontar nous reptes de futur. Un bon regal de Nadal”.

 Segons l’acord de repartiment del patrimoni de les cambres agràries, de març de 2021, la liquidació s’havia de fer aquest mes de desembre. En total, s’han  repartit 628.755,72 euros entre les sis organitzacions professionals agràries de les Illes Balears: ASAJA, Unió de Pagesos de Mallorca, Unió de Pagesos de Menorca, UPA-AIA Balears, AGRAME i FAGME.

Segons la consellera Mae de la Concha, «el retorn del patrimoni de les cambres agràries és una fita històrica, que teníem el compromís de resoldre i ho hem aconseguit des del consens i la negociació». «Aquests fons en efectiu permetran enfortir les organitzacions agràries de les Balears i els donaran un impuls en la seva tasca de suport al sector», ha explicat. També s’ha iniciat la liquidació dels immobles. «És de justícia que les organitzacions les recuperin perquè són les legítimes hereves», ha afegit.

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) és l’encarregat de fer la liquidació del patrimoni de les cambres agràries. Pel que fa al fons en efectiu, ja s’havien abonat previament les quantitats corresponents a FAGME (103.246,34 euros), Unió de Pagesos de Mallorca (80.230,97 euros) i Unió de Pagesos de Menorca (103.246,34 euros). Durant les pròximes setmanes es faran efectius els pagaments a les altres tres organitzacions professionals agràries. ASAJA reb ara 139.692,82 euros; UPA-AIA Balears, 99.092,93 euros; i AGRAME, 103.246,34 euros.

També s’han cedit dos béns immobles: el de Llucmajor a la Cooperativa local i el de Consell s’ha cedit a l’ajuntament del municipi. El de Ferreries també s’ha de cedir a l’entitat pública.

En relació a les tres organitzacions agràries que s’havien de repartir els béns immobles de les cambres agràries, ASAJA es queda amb una planta baixa a la plaça de Santa Eulàlia de Palma i la seu de Sencelles; Unió de Pagesos, un pis a la plaça de Santa Eulàlia de Palma i la seu de Sant Joan; i UPA-AIA, dos pisos al carrer d’Anselm Clavé de Palma i la seu de Montuïri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa