La campanya de verema 2021 ja està en marxa a les Illes Balears. Comencen, com és habitual, amb les varietats primerenques com el moscatell, moscatell de gra petit, o la pinot noir, depenent d’un o altre celler. Fem un repàs per algunes d’aquestes primeres jornades de recol·lecció de raïm.
Galmes i Ribot i el Celler Son Crespi són dos dels mallorquins que ha donat inici a la temporada. Els de Santa Maria del Camí ho anuncien amb aquesta imatge des de les seves xarxes socials. “Harvest begins!”, diuen amb l’emoció d’encarar la campanya.

A Menorca, el celler Torralbenc (Alaior) ja ha entrat aquests primers dies el pinot noir a celler, i la bodega Son Cremat (al terme municipal de Maó) s’ha estrenat collint les seves vinyes de moscatell.

També s’ha vist moviment entre vinyes en cellers d’Eivissa, com Can Rich (Sant Antoni de Portmany) on van començar els primers dies d’agost; i a Formentera, on el celler Terramoll ha estrenat campanya amb el moscatell de gra petit. Així ho ha anunciat a través de les seves xarxes socials: “La Moscatell de Gra Petit, o Moscatell Morisc és la varietat blanca que sempre ens madura primer cada any”, diran des del celler. I la varietat, per cert, amb la qual elaboraran el seu vi blanc Savina.


“Ens encanta aquest moment en què comencem a recollir els fruits (literalment) del cultiu de tot un any”, comenten des de Terramoll. Per això, diran amb entusiasme, “inaugurem la nostra temporada de verema amb molta il·lusió!”.