Balears Vadevi
Balears duu la seva oferta enogastronòmica a Madrid Fusión

Les Illes Balears estan presents a la 19a edició de Madrid Fusión, la cita enogastronòmica que ocupa el recinte firal d’IFEMA, a Madrid, aquests dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. Cada illa hi va amb agenda pròpia i un llistat de presentacions que us detallem a continuació:

Mallorca: producte local, epicentre de la dieta mediterrània

El Consell Insular de Mallorca, entitat encarregada de la promoció turística de l’illa, mostra aquests dies el potencial gastronòmic mallorquí, que situen a l’epicentre de la dieta mediterrània.

Abanderant una gastronomia responsable, la xef María Solivellas, de Ca na Toneta, realitzarà un show cooking amb una posterior degustació on presentarà productes locals i fent palesa la unió entre gastronomia i cultura mallorquins. Durant la demostració culinària, que tindrà lloc l’1 de juny a les 13:00 a l’estand de Mallorca, estará present la delegació de la FMT encapçalada per l’Andreu Serra, Conseller de Turisme de Mallorca.

A més a més, també hi haurà espai per d’altres demostracions de cuina, amb Marta Roselló del Restaurante Sal de Cocó, Ricardo Rossi, de l’Hotel Valldemossa, Pinxo González, del Restaurant Palillos y cuchillos, i el xef de Flor de Sal.

També hi participen Jose Cortés, xef executiu Diablito, Matías Providenti, del Maleva Restaurant que coincidint amb l’última jornada de la fira dirigiran un tast de Porc Negre Can Company.

Estand de Menorca en edicions anteriors de Madrid Fusión | Consell Insular
Estand de Menorca en edicions anteriors de Madrid Fusión | Consell Insular Menorca

MENORCA: gastronomia circular i model sostenible

Menorca està present a la fira per segon any consecutiu en una iniciativa que enguany compta amb el suport del departament d’Economia i Territori i de la Fundació Foment del Turisme i forma part de les accions promocionals de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022.

L’eix transversal de la nova edició serà la gastronomia circular i el nou comensal conscienciat marcat per la necessitat de millorar, també des de la gastronomia, els processos productius cap a un model més sostenible i fomentar les relacions entre els cuiners i els petits productors, així com apostar per la cuina d’aprofitament.

A través d’aquesta acció es vol donar veu als productors de l’illa com a representants de la gastronomia menorquina, els quals acompanyaran a la institució insular al certamen gastronòmic. Així, hi seran de manera presencial Xoriguer (gin de Menorca), Subaida (formatge), Dolça Mar (mel), Torrelbenc (vi), i l’Associació Oli de Menorca.

"Tríada Mediterrània a l'Eivissa Antiga"
“Tríada Mediterrània a l’Eivissa Antiga” | cartell

EIVISSA: “Pa, oli i vi a l’Eivissa Antiga”

L’Ajuntament d’Eivissa i el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera presenten a la Fira madrilenya ‘Tríada mediterrània: Pa, oli i vi a l’Eivissa Antiga’, una nova activitat que permetrà gaudir del patrimoni arqueològic i gastronòmic amb aquests tres productes com a protagonistes a la necròpolis de Puig des Molins.

A Madrid, el nou projecte es dona a conèixer a través d’un grup de professionals de diferents sectors que tenen vincles amb l’illa d’Eivissa, com són la restauradora i historiadora del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Helena Jiménez, la Historiadora del Museu, Carmen Mezquida; el periodista especialitzat en pa, Iván Yarza, entre d’altres; i estarà acompanyada d’una degustació de la mà del Restaurante Sa Nansa y la marca Peix Nostrum, de la Confraria de Pescadors, que oferiran una degustació de tonyina eivissenca marinada i arrossos.

La nostra història comença a l’Eivissa de l’època fenici púnica, i ho fa amb un viatge en el temps, al qual convidam a unir-se a tothom que vulgui sentir la nostra illa amb els cinc sentits. Per a gaudir-la amb totes les seves olors i sabors, tal com ens marca la tradició mediterrània, i per compartir la nostra taula, el nostre pa, el nostre oli i el nostre vi’, ha assenyalat la restauradora del MAEF i qui ha treballat la proposta, Helena Jiménez Barrero.

Aquesta iniciativa ha sorgit de les Taules de Treball del Pla Estratègic de Turisme de la mà del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i transporta a les arrels de l’illa on l’oli, el pa i el vi eren els elements essencials de la dieta Mediterrània. I a partir d’aquest mes de juny (dies 4, 11 i 18, de 20h a 2130h) es podrà gaudir a l’exterior del Museu, amb un aforament limitat a 50 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa