Balears Vadevi
Ca na Toneta reviu com un bar de vins, Vinya Toneta
Ca na Toneta de moment serà botiga de vins

!--akiadsense-->

A Mallorca hi ha un sentir general, s’ha de deixar enrere l’ensopiment i espavilar per recuperar el temps perdut a causa de la pandèmia. Arriba la calor, l’estiu ja s’albira i la gent té ganes de posar en marxa nous projectes que permetin reactivar els negocis. No hem hagut d’anar molt enfora per trobar un bon exemple, a Selva.

Les Solivelles i el seu equip han decidit tirar endavant amb les restriccions que ara tenim per mor de la desescalada i per això i perquè l’aforament del menjador del restaurant no dóna per tant, ha sorgit la iniciativa. De moment, i mentre no escampi, Vinya Toneta recull el relleu i el negoci es transforma en botiga i bar de vins. I de vins en la línia de la casa, “ho veim també com una manera de reobrir i d’ajudar els vinaters. Ens agraden les sorpreses i per això la nostra bodega està plena de referències novedoses i peculiars, fetes de forma respectuosa i pensant amb el concepte de producte local”, diu Maria Solivellas que deixa un moment els fogons per mostrar la seva faceta d’empresària, “és moment de fer pinya”, assegura.

La xef ha complit amb el confinament com tothom però ara que han obert un poc la mà, ho té clar, “això és una primera passa, no podem estar bloquejats i hem de seguir endavant que ara ens han de sortir els números. L’inèrcia ara ha de ser en positiu”. I dit i fet .

Solivellas diu textualment, “posades a seguir fases, ens quedam amb les lunars i hem trobat el dia òptim per a reiniciar, dissabte 30 de maig, quarts creixent! I això , sempre creixent !! Per a començar, arrencam amb un nou concepte, Vinya Toneta, botiga i bar de vins amb coses bones per a menjar”.

La botiga reconvertida en bar, un parell mallorquí de taules a la fresca i una carta més informal, plena de cosetes delicionses sortides de la cuina de Ca Na Toneta. “Coques, porcella de porc negre rostida amb salsa d’albercocs de Porreres, ,musclos de roca, …més en pla bistro, més informal”, avança Maria.

I està ben pensat. Cada cap de setmana, coincidint que en el mes de juny canvia la fase la la lluna, Vinya Toneta canviarà l’oferta de vins apostant sempre per vins amb els que els agrada fer feina, de la seva pròpia bodega. “A més de servir els seus vins per copes, han seleccionat alguns vins inèdits, vins en branca, esbossos que ens emocionen quan els provam a peu de bota o dipòsit. Acompanyats de plats rics com les nostres coques, o l nostra porcella amb salsa”.

Els primers vins sorpresa seran els de Selva Vins

!--akiadsense-->

Aquest primer cap de setmana s’estrena amb els vins de Carlos Rodríguez Furthamnn, de Selva Vins. A més de servir els seus vins per copes han seleccionat alguns vins inèdits. Tot i que no volem espenyar la sorpresa, hem parlat amb el cellerer per veure que hi durà, “portaré un parell de vins a branca, és a dir, vins trets directament de dipòsit, en cru, encara sense afinar. Hi haurà tota la gamma del celler. Una bogeria!: 16 vins. Més 2 de dipòsit . La gent podrà tastar el Premsal 2019 de dipòsit i alhora el 2018 ja embotellat. També el Gargo (el Gorgollassa 100%)”, diu Carlos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa