La comitiva de Santa Maria de visita a Beaujolais
La comitiva de Santa Maria de visita a Beaujolais

!--akiadsense-->

El Vi Novell i Santa Maria del Camí, sempre han anat lligats de la ma. Podríem dir que un, és sinònim de l’altre. Al municipi de Santa Maria del Camí, es manté la tradició d’elaborar vi novell des de fa segles. I per això el darrer cap de setmana de novembre a aquest poble del Raiguer de Mallorca es cel·lebra la Festa del Vi Novell. Una festa que commemora la posada a la venda d’aquest tipus de vi. Un vi que duu si fa no fa tres mesos d’elaboració, si ho comptam des del moment de la verema fins ara, quan sortirà al mercat.

L’Associació de Cellers de Santa Maria del Camí va decidir l’any passat començar a embotellar aquest tipus de vi que un temps just es venia a la menuda, als cellers. Tots els cellers havien d’usar la mateixa càpsula identificadora. Amb aquesta combinació que preveu seguir venent vi a la menuda i ara també d’embotellat, s’ha aconseguit ampliar el ventall de públic. A més el vi es pot enviar a qualsevol punt del món, cosa que no havia passat fins ara. L’experiència s’inspira, no se’n amaguen, en el fenòmen del Beaujolais Nouveau.

I com que per aprendre bé les coses s’han de mirar de ben aprop, els bodeguers de Santa Maria amb la col·laboració d’Unió de Pagesos de Mallorca, són aquesta setmana cap a terres franceses per descobrir la festa i la promoció del seu vi de referència d’aquests mesos. El Beaujolais. Un vi novell habitualment de la varietat Gamay, que dóna cada any la volta al món i ho fa gràcies a una gran feina de promoció. Els “viatgers” ho consideren una eixida històrica d’un grup de bodeguers ben avinguts. Uns bodeguers que dónen vida a un poble amb llarga trajectòria vitícola, que atreuen visitants als cellers i que, mitjançant l’enoturisme, tot això repercuteix també directament amb l’economia de la contrada.

Just queda esperar que tornin i ens ho contin…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa