Balears Vadevi
Els cellers de Mallorca mostren la unitat d’acció del sector a FENAVIN

Un total de 17 bodegues de Mallorca, amb prop de 150 vins, participen de la fira FENAVIN, que té lloc a Ciudad Real, un dels aparadors promocionals més importants del món. Coincidint amb la jornada inaugural, els cellerers reberen la visita de la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, i del ministre Luis Planas que volgueren donar suport als vins de les Illes Balears representats en aquest cas per les DO Binissalem, la DO Pla i Llevant i la IGP Vi de la Terra Mallorca, en un estand conjunt propi.

Els vins de les Balears, que el 2021 van augmentar molt la seva comercialització a les Illes i les exportacions a l’estranger, cerquen a FENAVIN augmentar les seves vendes al mercat espanyol on, de moment, venen un 3% del total produït. “Som aquí per augmentar la seva presència i importància, donant a conèixer uns vins tan singulars i de tantíssima qualitat com els de les Balears”, ha assegurat la consellera De la Concha, afegint que els vins illencs “cada vegada sorprenen a més gent”. De la seva banda, el ministre Planas es va interessar molt per les varietats que es cultiven i que s’estan recuperant a les Illes, i per l’empenta del sector.

El ministre Planas i la consellera De la Concha s’interessaren pels vins i les varietats de Mallorca/CAIB

Després del fre a les fires que va suposar la crisi per la COVID-19, des de la conselleria d’Agricultura, a través de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, s’ha apostat per l’assistència a les fires alimentàries més destacables, on els vins de les Illes sempre han estat presents i on, per primera vegada, han assistit units amb el suport del Govern. «El sector ens ho ha agraït molt, perquè és una gran oportunitat de promoció i per fer contactes i negocis molt importants», ha manifestat la consellera.

El sector, que es troba en una fase de creixement i està recuperant xifres de negoci anteriors a la pandèmia, té gran potencial econòmic i, actualment, també un atractiu a nivell turístic que, segons De la Concha, «aporta valor afegit a la nostra economia, té molt de futur i, és i serà fonamental per al nostre sector primari». La consellera ha assegurat, per últim, que els vins de les Illes «deixaran moltíssima gent amb la boca oberta, amb ganes de tastar-ne més i visitar tots els cellers meravellosos que tenim», i ha desitjat molt bona fira a tothom.

Les bodegues que han volgut assistir a FENAVIN són Vins Miquel Gelabert, Son Juliana, Blanca Terra, Dalt Turó, Santa Catarina, Bodega Son Vich, Butxet, Binigrau, Finca Es Fangar, Mortitx, Can Xanet, Miquel Oliver, Finca Biniagual, José L. Ferrer, 7103 Petit Celler, Bodegas Bordoy i Son Prim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa