Balears Vadevi
Un concurs de fotografia reivindica la dona rural en motiu del seu dia internacional

La Conselleria d’Agricultura ha convocat el II concurs de fotografia amb l’objectiu de reivindicar i fer valer el paper de la dona rural amb motiu del dia internacional, que se celebra el pròxim 15 d’octubre. Aquesta segona edició del concurs, que duu per nom ‘De la mar i de la terra. Un reconeixement a les seves dones’, estableix quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries.

Segons les bases del concurs, les fotografies han de reflectir el paper decisiu de les dones en el desenvolupament del sector primari, agroalimentari i pesquer des del punt de vista social. Segons la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, és «una manera de visibilitzar i reconèixer les dones rurals, que sempre han estat presents en el sector primari, tot i que molt sovint en un segon pla». En aquesta edició, el concurs és obert també a homes i, per tant, Valero ha explicat que «tindrem una visió actual i més completa de com es veuen les dones rurals i com són una part imprescindible en el funcionament d’aquest sector».

El concurs és obert a persones majors d’edat residents a les Illes Balears. Es valorarà que les fotografies reflecteixin el reconeixement del paper decisiu de les dones en el desenvolupament i la qualitat alimentària, així com l’empoderament femení en el sector agroalimentari. També es valoraran les obres que posin de manifest la participació de la dona en la venda directa, així com els aspectes positius, que identifiquen a la dona amb la capacitat i l’orgull professional.

El concurs preveu atorgar un màxim de 12 premis: primer, segon i accèssit per a cada categoria. Consistiran en experiències singulars vinculades amb el sector primari. Totes les persones guanyadores, a més, rebran una senalla de producte agroalimentari local i una obra d’artesania. El jurat del certamen estarà presidit per la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, la gerent de Semilla, una persona qualificada en fotografia i una persona tècnica de la conselleria.

El termini de presentació de les obres finalitzarà el pròxim 5 d’octubre, a les 14.00 hores. Les fotografies s’han d’enviar per correu a [email protected]. El 14 d’octubre es faran públics els guanyadors i dia 15 d’octubre, Dia Internacional de la Dona Rural, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, farà el lliurament dels premis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa