Balears Vadevi
Acord per incrementar els salaris del sector hostaler de Balears

Les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera han arribat aquest divendres a un preacord amb la UGT per prorrogar dos anys més el conveni col·lectiu d’hostaleria a Balears, a partir del qual s’incrementen els salaris un cinc per cent el 2023 i un 3,3 % acumulatiu el 2024.

Així ho ha explicat aquest divendres en nota de premsa el Govern, on s’assenyala a més que el nou acord estableix una clàusula de revisió salarial topada a l’u per cent a partir de l’1 d’abril del 2025, lligada a l’evolució de l’IPC. En detall, l’acord engloba les patronals de totes les Illes, cosa que permetrà “una millor implantació a tot el territori balear”, segons compartia la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, que ha acollit la reunió.

Per part de les patronals, han subscrit el preacord les federacions hoteleres de Mallorca (FEHM), Menorca (Ashome) i Eivissa i Formentera (Fehif), mentre que representant els treballadors hi era FeSMC-UGT balear.

Així mateix, de forma tripartida -Govern, patronal i sindicat-, s’ha acordat finalitzar els treballs sobre la metodologia d’anàlisi de les càrregues de treball, i es crearà una comissió entre els agents econòmics i socials per a aspectes de formació vinculada a l’activitat turística.

S’estima que l’acord beneficiï més de 150.000 treballadors del sector de l’hostaleria a les Balears, és a dir, un de cada quatre treballadors de les Illes.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa