Balears Vadevi
Cooperatives Agro-alimentàries de Balears reclama més ajudes a explotacions agràries prioritàries

Jerónima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, ha fet arribar a través d’una carta la seva preocupació i descontent a la consellera Mae de la Concha per l’adjudicació d’ajudes d’inversions a les explotacions agràries atorgades per la Conselleria.

Bonafé es refereix a la recent publicació de les resolucions provisionals de concessió de les ajudes, que corresponen a una convocatòria per als períodes 2015 a 2019 del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de Balears (FOGAIBA) per a inversions en explotacions agràries, anualitat 2019.

I la preocupació ve perquè en el marc d’una reunió de la Conselleria d’Agricultura amb organitzacions agràries i cooperatives, el passat maig de 2020, s’hauria acordat a proposta de l’administració, que s’intentaria que accedissin a les ajudes el major nombre d’expedients i totes o gran part de les exploracions professionals. Malgrat tot, d’entre les prop de 500 explotacions que aspiraven a rebre alguna ajuda, més de 150 de les prioritàries han estat denegades. I com a prioritàries, l’entitat cooperativa es refereix a aquelles que viuen de l’agricultura. Aquesta negació, segons Cooperatives Agro-alimentàries, posa en risc la viabilitat d’alguns d’aquests projectes, així com l’agricultura i ramaderia de les illes.

En aquest sentit, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears demanda l’increment de fons d’aquesta línia d’ajudes per donar resposta als acords a què l’administració s’havia compromés. Fins i tot, proposen que es puguin utilitzar fons Next Generation amb aquesta finalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa