Balears Vadevi
Balears s’inspira en projectes cooperatius d’èxit a la Manxa

Una delegació de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’ha desplaçat aquesta setmana fins a Castella la Manxa per a conèixer diferents “casos d’èxit de cooperatives del territori” en paraules de la mateixa entitat balear. Tot plegat, gràcies a un projecte finançat pel Fogaiba a través del Programa de Desenvolupament Rural, PDR.

Ma. Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, afirma que després d’acomplir conjuntament amb el pla estratègic amb les entitats de Castella la Manxa “hem vist necessari reforçar-lo amb aquesta visita de prospecció” que els ha permès “conèixer altres models d’organització empresarial i gestió de cooperatives”. I afegia: “i també per a conèixer la seva manera de dur a terme la innovació tecnològica en el sector que estan aplicant per a ser més competitives”.

La representació de Cooperatives Agro-alimentaries Illes Balears ha visitat SAT del Camp, en la localitat toledana de Villacañas, dedicada a la producció de festuc, i Coopaman, una cooperativa situada en El Safareig de Záncara i referent en la producció d’all morat de Las Pedroñeras.

Visita a la cooperativa més gran d’Europa

La cooperativa més gran d’Europa, Verge de les Vinyes, situada a Tomelloso, també ha rebut la visita de la delegació insular, per a conèixer el procés d’elaboració de vi que es fa en aquesta cooperativa i també les diferents iniciatives culturals que es realitzen des d’aquesta entitat, com el Museu d’Art Contemporani Infanta Elena, la seva Almàssera -Museu Etnològic- o les coves que es troben en les instal·lacions de la cooperativa.

El programa ha finalitzat a Mercajucar, situada en la localitat de Villalgordo del Júcar i dedicada al cultiu i comercialització del xampinyó. El viatge ha finalitzat amb la visita a la seu de Cooperatives Agro-alimentàries de Castella la Manxa, a Alcázar de San Juan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa