Balears Vadevi
Creix significativament l’oferta formativa en cuina i gastronomia a Balears

L’IES Isidor Macabich ha acollit aquesta setmana una jornada informativa adreçada a empreses de restauració i hoteleria amb l’objectiu d’informar-los de la posada en marxa del nou cicle formatiu en FP intensiva (abans FP Dual) de Grau Mitjà en Cuina i gastronomia a Eivissa.

Impulsada per la Conselleria d’Educació i Formació Professional, les cambres de Comerç de Mallorca i Eivissa i el suport de CAEB i PIME Eivissa, ha rebut l’assistència del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i representants de les entitats promotores de l’acte.

El director general ha destacat la importància de la implicació de les empreses per poder garantir la continuïtat d’aquest cicle i la conseqüent formació qualificada dels treballadors del sector. Per altra banda, recordava que el nou model intensiu (antiga dual) permet que les empreses tenguin una participació més intensa en el procés formatiu de l’alumnat d’FP.

Cal destacar que aquest passat dimarts s’havia organitzat una jornada similar a l’IES Maria Àngels Cardona de Menorca amb els representants institucionals i empresarials de l’illa.

Vint-i-cinc nous cicles a Balears per al curs 22-23

El curs 2022-2023 comptarà amb 25 cicles formatius més que el curs passat. Si ho mirem per illes, Mallorca comptarà amb vint cicles nous, 5 dels quals són de grau bàsic, 4 de grau mitjà i 11 de grau superior.

En quant a Eivissa s’implanten dos cicles nous de grau mitjà: el de Cuina i gastronomia (HOT21), en règim intensiu a l’IES Isidor Macabich (Eivissa), i el d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació (EOC22), adscrit a l’IES Isidor Macabich, tot i que les classes es duran a terme a les instal·lacions de la Fundació Laboral de la Construcció d’Eivissa.

Menorca, per la seva banda, comptarà amb tres cicles nous: el de grau mitjà d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació (EOC22), adscrit a l’IES Pasqual Calbó i Caldés, tot i que les classes es duran a terme a les instal·lacions de la Fundació Laboral de la Construcció des Mercadal; el grau mitjà de Cuina i gastronomia (HOT21), en règim intensiu a l’IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), i el grau superior d’Estilisme i direcció de perruqueria (IMP32), a l’IES Cap de Llevant (Maó).

La creació de nova oferta formativa està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea- Next Generation EU dins el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa