Balears Vadevi
De la Concha destaca a Madrid la qualitat gourmet dels productes agroalimentaris de totes les illes

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat aquest dilluns la riquesa i la varietat de productes agroalimentaris de les Balears. La consellera ha participat de la inauguració oficial de l’edició número 34 del Saló Gourmets de Madrid, juntament amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que també ha visitat l’estand de les Balears. Sota el lema ‘Quatre illes per assaborir’, la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació aglutina més de trenta entitats representades de les Balears.

De la Concha ha destacat la capacitat de promoció conjunta que fan Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que es presenten juntes en aquesta fira. A la vegada, ha remarcat que es posa «el producte local en el centre, relacionant-lo també amb el sector primari, i no només amb el turisme». La consellera s’ha referit, a propòsit del lema ‘Quatre illes per assaborir’, a la riquesa de productes agroalimentaris de les Balears. «Tenim productes comuns entre illes i d’altres que són específics i característics, i això ens enriqueix a tots com a arxipèlag», ha explicat. De la Concha ha convidat als assistents a la fira a «a conèixer i a assaborir aquests productes a tots aquells que no els coneixen».

L’estand de les Balears representa tots els Consells Reguladors, empreses, marques de qualitat i aliments tradicionals, i institucions. Disposa de producte exposat i també fulletons informatius, i s’ha dividit en set categories: vi, oli i olives, formatge, carn, peix, productes ecològics, i fruita, verdura i fruita seca. «Esteim encantats de poder dur els nostres productes gourmet, que cada cop són més, i pensam que hem de seguir venint a futur», ha explicat.

La consellera també ha aprofitat per demanar al sector turístic de les Balears que utilitzi «el producte local com a reclam als seus establiments». El turisme, ha dit, té un deute immens amb el sector primari, que cuida els paisatges. «Si tots col·laborassin un poc, el creixement del sector primari seria exponencial», ha explicat.

Aquest primera jornada del Saló Gourmets, els xefs d’ASCAIB (Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears) han fet les primeres propostes. El xef Igor Rodríguez ha cuinat llampuga curada fumada, tomàtiga de ramellet dolça i allioli d’all torrat; Jose Cortés ha fet ensaïmada frita, xot mallorquí a baixa temperatura, xocolata picant i ‘ceviche’ de peres; i Cati Pons ha preparat uns calamars farcits de peix de temporada i gambes de Sóller, amb salsa i patató. De cada un dels plats s’han servit 50 degustacions. També s’han fet dues explicacions de begudes, una de vins i una altra de begudes espirituoses, a càrrec del sommelier Joan Arboix de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS).

Aquest dimarts serà el torn de dos plats de Mallorca i un de Formentera. Sara Valls cuinarà ensalada pagesa de Formentera, Jose Cortes farà una coca de garrova i oli de Mallorca (DOP) amb escabetx de llampuga, i Igor Rodriguez elaborarà un Bao de Pebre de tap de cortí (DOP), porc negre i iogurt d’albercoc de Porreres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa