Balears Vadevi
Denuncien dues embarcacions recreatives per pescar llampuga en capcers de Palma

La Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha denunciat dues embarcacions de pesca recreativa per pescar als capcers de llampuga de la Confraria de Pescadors de Palma.

Els fets varen ocórrer el passat 18 de setembre. Les embarcacions foren interceptades per una embarcació d’inspecció pesquera de la Conselleria quan pescaven a la fluixa i recorrien l’andana dels capcers. Una de les dues embarcacions havia pescat llampugues i bacores, i l’altra no duia captures a bord. A més, una d’elles no disposava de la preceptiva llicència de pesca.

La pesca professional de la llampuga amb llampuguera es basa en el costum que tenen aquests peixos d’amolar-se al voltant d’objectes flotants. Per això, els pescadors de Mallorca calen uns elements agregadors, anomenats ‘capcers’, on s’agrupen i es concentren les llampugues.

Segons la normativa que regula la pesca de la llampuga, es prohibeix que, mentre estan calades les andanes, cap embarcació es pot aproximar a menys de 250 metres dels capcers per evitar, precisament, que altres embarcacions capturin les llampugues o les dispersin. La pesca professional de la llampuga, a més, té un descans setmanal de 48 hores, i els dissabtes i diumenges no surten a pescar. Una circumstància que és aprofitada per alguns per pescar les llampugues que s’hi troben agrupades. Aquesta activitat il·legal provoca un perjudici als pescadors professionals perquè els capcers perden la funció agregadora que tenen.

Tant la pesca als capcers com la manca de llicència estan tipificades com una falta greu a la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima a les Illes Balears. Tant en un cas com a l’altre, la sanció pot arribar fins als 30.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa