Balears Vadevi
Denuncien la captura d’anfosos per sota la talla reglamentària a Formentera

Els agents d’inspecció pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí han estès una acta de denúncia, interposada per guardapesques, per la captura d’anfosos per sota de la talla reglamentària a la Reserva Marina de la Punta de sa Creu, a Formentera. Una infracció considerada com a greu, i que pot implicar una multa de fins a 30.000 euros. Els guardapesques de la reserva varen sorprendre un bussejador amb dos exemplars antirreglamentaris en la zona de reserva integral, on està absolutament prohibit pescar.

Durant el mes d’agost, els agents d’inspecció pesquera del Servei de Recursos Marins han estès ja, amb aquesta, fins a vuit actes per pressumpta infracció a pescadors, tant professionals com recreatius, a les reserves marines de les Illes Balears. De fet, dos dies abans i a la mateixa reserva, es va interposar una denúncia per pescar al curricà sense autorització i emprant un peix viu d’esca. A la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera es va estendre una altra acta el passat dia 13 d’agost per pesca submarina; i una altra el dia 21 a la Reserva Marina del Freu de sa Dragonera, pel mateix motiu.

D’altra banda, a les reserves marines del Llevant i del Migjorn de Mallorca, així com a la de la Badia de Palma, els guardapesques i inspectors de Pesca varen denunciar diverses persones per infringir la normativa de pesca. La Direcció General de Pesca i Medi Marí és l’encarregada de tramitar aquestes denúncies, segons el que dicta la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa