Balears Vadevi
Denuncien un restaurant de Palma per la tinença de peix arponat

La Inspecció Pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, ha denunciat un restaurant de Palma per la tinença de peix arponat procedent de pesca submarina.

A banda d’altres peixos dels quals no se’n va poder certificar l’origen, els inspectors van detectar una càntera, un sarg, una morruda, dos anfossos, un escorball, un tord grívia i un tord massot que havien estat arponats amb un fusell de pesca submarina, atès que tots els peixos tenien ferides amb una trajectòria d’entrada i sortida.

Les espècies capturades són les típiques vulnerables a la pesca submarina. És a dir, espècies de fons rocosos, creixement lent, vida llarga i posició elevada a les cadenes tròfiques, de les quals ja no queden poblacions estables fora de les reserves marines. De fet, tres dels exemplars localitzats al restaurant, dos anfossos i un sarg, eren de talla inferior a la reglamentària. Els anfossos, per exemple, eren individus juvenils de mida inferior a la primera maduresa (45 centímetres), la mínima reglamentària.

Els peixos decomissats van haver de ser destruïts en el mateix establiment, i no es van destinar a la beneficència, atès que no es podia garantir la seva salubritat. De fet, aquesta denúncia també es remetrà als responsables en matèria de salut de les Balears.

La Direcció General de Pesca i Medi Marí és l’encarregada de tramitar aquestes denúncies. Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, totes les infraccions denunciades, que van dirigides a l’establiment, es consideren greus i es poden sancionar amb fins a 30.000 euros cadascuna d’elles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa