Balears Vadevi
Dos vins de Mallorca, recomanats entre disset referències espanyoles

La Guía de Vinos 2021, dirigida per Lluís Tolosa que compta amb la col·laboració de Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, María José Huertas, Alicia Estrada i Zoltan Nagy, confecciona una llista de disset vins recomanats de l’Estat, entre els quals en destaca dos de mallorquins.

1. Grimalt Caballero 2018, Vi de la Terra de Mallorca del celler 4Kilos Vinícola de Felanitx.

Aquest vi està elaborat amb les varietats callet i fogoneu i passa 14 mesos en bota. L’equip de la guia comenta que “Mallorca té tresors com l’or líquid, el vi” i que precisament aquest projecte de 4kilos “ofereix la possibilitat de beure el capritx d’un paratge que està tocat per lo diví” i que de les finques Viña Petita i Viña Ermassos “neix un vi de qualitat superior que és la forma més personal d’entendre la varietat callet. El puntua amb 98 punts per sobre de 100.

2. ÀN/2 2018. Vi de la Terra de Mallorca, Ànima Negra, de Felanitx.

Cupatge de les varietats callet, mantonegro, fogoneu i syrah, fa criança de 13 mesos en bota. El puntuen amb 93 punts sobre 100.

“L’ànima d’AN/2 la dibuixa especialment la callet, i l’acompanyen dues varietats de l’illa que configuren un trio capaç de parlar amb paraules fàcils d’entendre el clima mallorquí, els seus vents i la terra vermella”.

La llista completa dels vins recomanats es pot consultar aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa