Balears Vadevi
El Consell de Mallorca ampliarà espai i cellers a ProWein 2023

Ha estat la notícia que ha saltat avui a Düsseldorf durant la visita del conseller de  Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. El conseller Alzamora ha explicat que el Consell és present en aquesta fira «amb la idea de que aquestes empreses, bodegues i productors de vi puguin ser punta de llança de transformació del model. Puguin ser empreses que ens ajudin, a través de l’exportació i de la internacionalització, a diversificar el model econòmic de Mallorca”.

«Creiem que com a Consell hi hem de ser, i també creiem que hem de fer una aposta de futur. La nostra intenció és consolidar aquestes actuacions, reforçar la presència de les empreses de producte de Mallorca en el món per aconseguir aquests objectius de transformar el model econòmic amb el empreses que, al capdavall, el que fan és mantenir el territori, mantenir el paisatge, mantenir el patrimoni i donar a conèixer la nostra gastronomia en el món”.

El conseller Alzamora, segon per la dreta de l’imatge, amb el director insular Joan Font i altres membres de l’expedició institucional a Düsseldorf/Cedida

És la primera vegada que la institució insular és present a una fira internacional de producte, fent de paraigües a productors de l’illa de les DO Pla i Llevant i Binissalem i de la IGP Vi de la Terra Mallorca. La meta ara és que el Consell pugui comptar l’any que ve amb un espai més gran on hi pugui haver més bodegues.

En aquest sentit, el conseller, acompanyat del director insular de Promoció Econòmica, Joan Font, i la responsable del departament d’Internacionalització de la Cambra de Comerç, Alicia Bueno, han mantingut una reunió amb el gerent de l’ens organitzador Expo-Düsseldorf a Espanya, Olivier Hubbing, amb qui s’han tractat aquests aspectes i s’han fet les primeres gestions per a l’edició de 2023.

Així mateix, la representació mallorquina s’ha reunit amb María Peña, consellera delegada d’ICEX, i María Naranjo, directora d’indústria alimentària a ICEX i  Manuel Ledesma, conseller econòmic i comercial d’Ofecomes (Oficina Comercial de la Ambaixada d’Espanya a Düsseldorf) i Pablo Calvo, del departament de vins.

Els cinc cellers que han compartit l’estand de Mallorca han rebut aquests primers dos dies de fira nombroses visites i han mantingut reunions de feina, en el marc d’aquest esdeveniment professional que abans de la pandèmia arribava a més de 61.000 visitants (majoritàriament representants del sector a Europa) i enguany se n’esperen uns 40.000.

El conseller Alzamora també ha aprofitat per visitar els cellers de Mallorca que estan ubicades en altres estands de ProWein: Oliver Moragues, Binigrau, Licors Moyà, Bodegas Bordoy, Es Fangar Vins, Can Axartell, Bodegas Miquel Gelabert, Santa Catarina, Binigual i Terra de Felanis. En aquests contactes li han traslladat que són partidaris d’ajuntar-se en un mateix estand per que consideren aquesta la millor opció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa